Το νέο βίντεο από την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη που συγκλονίζει(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Ο αστυνομικός που άνοιξε πυρ εναντίον του πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία και τον δολοφόνησε, έκανε αναφορά «για το Χαλέπι» και περί «εκδίκησης», με βάση όσα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, λίγο μετά το τραγικό συμβάν, ο αυτόπτης μάρτυρας Χασίμ Κιλίτς, ανταποκριτής της εφημερίδας Χουριέτ στην Άγκυρα.

«Ενώ ο πρεσβευτής εκφωνούσε μια ομιλία, ένας ψηλός άνδρας, που φορούσε κοστούμι, άνοιξε πυρ στον αέρα πριν στοχοθετήσει τον πρέσβη. Είπε κάτι για το Χαλέπι και περί εκδίκησης».

Πατέρας ενός παιδιού ήταν ο πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα, που έχασε την ζωή του στην επίθεση που δέχθηκε από ένοπλο σε έκθεση φωτογραφίας. Υπηρετούσε στην Άγκυρα από τον Ιούλιο του 2013.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης πλησίασε από πίσω τον πρέσβη και τον πυροβόλησε από απόσταση ενός μέτρου, τουλάχιστον τρεις φορές. Διέφυγε σε έναν όροφο επάνω και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών για δεκαπέντε περίπου λεπτά. Η ανταλλαγή πυρών καθυστέρησε την μεταφορά του πρέσβη στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε τη δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, η οποία διαπράχθηκε το απόγευμα, καταγγέλλοντας μια «προβοκάτσια» με στόχο να πληγούν οι διμερείς σχέσεις. Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, ο πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε ότι συνομίλησε με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θέλει να μάθει με βεβαιότητα ποιος βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ, χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» την δολοφονική επίθεση για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων Άγκυρας και Μόσχας.

«Η ρωσική επιτροπή ερευνών έχει ανοίξει ήδη ποινική δικογραφία για αυτή την δολοφονική επίθεση. Έχει δοθεί εντολή στην επιτροπή να συγκροτήσει ομάδα εργασίας που θα μεταβεί στην Άγκυρα για να συμμετάσχει στις έρευνες σε συνεργασία με τους τούρκους ομολόγους της», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος από το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τον Πούτιν αυτό συμφωνήθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνομιλία που πραγματοποίησαν. «Πρέπει να μάθουμε ποιος καθοδήγησε τον δολοφόνο», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος. Χαρακτήρισε την δολοφονία μια «πρόκληση» με στόχο να υπονομεύσει την εξομάλυνση των ρωσοτουρκικών σχέσεων και την προσπάθεια ειρηνικής διευθέτησης του συριακού πολέμου που κάνουν η Ρωσία, η Τουρκία, το Ιράν και άλλες χώρες.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ο «γρίφος» με την ψήφο των Σπαρτιατών - Το πιθανότερο σενάριο

Τι προβληματίζει τους συνταγματολόγους - Το μεγάλο ζητούμενο να μην αλλοιωθεί το αποτέλεσμα των εθνικών …