Μισό EΚΑΣ και έκτακτο βοήθημα για να ξεγελαστούν οι συνταξιούχοι!

Το υπουργείο Εργασίας, στην προσπάθειά του για μείωση του ποσού το ΕΚΑΣ που θα χορηγείται στους δικαιούχους, μειώνει κατά 440 εκατ. ευρώ το ποσό για το επόμενο έτος και στην πράξη οι συνταξιούχοι θα το δουν από τις συντάξεις Ιανπουαρίου που θα λάβουν την Πέμπτη, καθώς θα εισπράξουν το μισό ποσό απ΄όσο περιμένουν, αλλά και τι έγινε;

Θα πάρουν το έκτακτο βοήθημα!!!!!

Το σχετικό ΦΕΚ (Τεύχος Β - Αρ. Φύλλου 4101/20-12-2016) είναι τελικό και εκεί αναφέρονται με ακρίβεια οι μειώσεις 50% του ΕΚΑΣ που θα πάρουν οι συνταξιούχοι την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.

Η περικοπή αφορά όχι τους κατέχοντες, αλλά 250.000 χαμηλοσυνταξιούχους, που θα οδηγηθούν στην απελπισία, με συγκεκριμένα στοιχεία να καλούνται να αποδεχτούν τα οποία είναι:

Με δεδομένο ότι οι σημερινές κατηγορίες είναι τα 57,5 ευρώ, τα 115 ευρώ, τα 172,5 ευρώ και τα 230 ευρώ, μια μείωση της τάξης του 50%, οι νέες κατηγορίες που προκύπτουν είναι στα 28,75 ευρώ, στα 57,5 ευρώ, στα 86,2 ευρώ και στα 115 ευρώ, ανάλογα με το μηνιαίο εισόδημα των δικαιούχων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 12.5.2024

Ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα …