Στα ύψη τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα-Απελευθέρωση των τιμών

Από την 1η Ιανουαρίου τόσο η χονδρική, όσο και η λιανική αξία των φαρμάκων για τα οποία δεν απαιτείται συνταγή γιατρού, θα μπορεί να καθορίζεται από τις παρασκευάστριες εταιρείες, που σημαίνει ότι αυτόματα θα εξαιρεθούν από το καθεστώς τιμολόγησης και ανωτάτων τιμών που ισχύει για τα συνταγογραφούμενα σκευάσματα, σε βάρος πάντα ανέργων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων!

Το θέμα ήδη προκαλεί αναταράξεις και συγκρούσεις με τους άμεσα εμπλεκόμενους του φαρμακοποιούς να υποστηρίζουν πως αυτό θα σημάνει κατακόρυφες αυξήσεις, στα φάρμακα ευρείας χρήσης, παυσίπονα, αντιγριπικά, σιρόπια, αποσυμφορητικά.

Στην αντίπερα όχθη οι φαρμακευτικές εταιρείες, υποστηρίζουν ότι ο ανταγωνισμός σε κατηγορίες όπως αυτές των παυσίπονων και των σκευασμάτων για το κρυολόγημα είναι ήδη έντονος, άρα κατά την εκτίμησή τους δεν επιτρέπει άνοδο στην τιμή, για να μην χάσουν την καταναλωτική τους δύναμη!

Να τονιστεί ότι σύμφωνα με το νόμο 4254/2014 δεν επιτρέπεται καμία αύξηση των τιμών των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. έως την 31η Δεκεμβρίου 2016, αλλά μετά από αυτή την ημερομηνία, τίποτε δεν θα είναι το ίδιο!


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεραπετρίτης - Φιντάν: Συνάντηση στο Λονδίνο

Οι συνομιλίες των κ. Γεραπετίτη και Φιντάν εστίασαν επίσης στις διμερείς σχέσεις και σε περιφερειακά …