Την αργία της 2ας Ιανουαρίου υπερασπίζεται το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

"Η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων στον Ιδιωτικό Τομέα που με αίμα κατακτήθηκαν δεν έχει τέλος", επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το οποίο γνωστοποιεί ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και στο νέο χτύπημα που επιχειρείται σε βάρος τους και σχετίζεται με την κατοχυρωμένη αργία τους στις 2 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση είναι η εξής:

"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καθιστά σαφές ότι ενώνει τη φωνή του με τους Εμποροϋπάλληλους και Ιδιωτικούς Υπαλλήλους και εναντιώνεται για την εντελώς αυθαίρετη και αντεργατική εγκύκλιο εγγρ. 55857/1892/4-12-2015, η οποία έντεχνα ελευθερώνει τη δυνατότητα στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων να λειτουργήσουν προκλητικά στις 2 Γενάρη υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους να εργασθούν, είτε να δεχθούν υποχρεωτικό ρεπό ή υποχρεωτική κανονική άδεια.

Η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων στον Ιδιωτικό Τομέα που με αίμα κατακτήθηκαν δεν έχει τέλος!
Οφείλουμε όσο ποτέ άλλοτε να αντισταθούμε και να περιφρουρήσουμε ότι έχει απομείνει από τη λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών".


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …