Το ERGASIANEWS δίπλα στους Έλληνες απεργούς των Γαλλικών Ναυπηγείων

Κοντά στους απεργούς στα γαλλικά ναυπηγεία, με συνεχείς με ανταποκρίσεις βρίσκεται το ERGASIANEWS, το οποίο γνωρίζει ήδη πως η CGT μοιράζει φυλλάδια στους Έλληνες ναυτεργάτες μεταφρασμένα στα Ελληνικά με τα δικαιώματα τους, σύμφωνα με τα οποία, οφείλει ο Έλληνας εργοδότης τους,  να τους πληρώνει με συγκεκριμένο ποσό και να τους απασχολεί το νόμιμο, όταν αυτοί σήμερα λαμβάνουν ως αποδοχές μόλις 4ευρώ την ώρα για εργασία σε συνθήκες γαλέρας, στους 2 βαθμούς Κελσίου, επί 11 ώρες την ημέρα συνεχόμενες ώρες χωρίς ανάσα! Επίσης καλούνται αναγκαστικά κάθε Σάββατο σε πεντάωρη βάρδια, με μισθό μόλις 25 ευρώ!!!

Συνεργάτης του ERGASIANEWS εργάζεται στο Ναυπηγείο και ήδη βρίσκεται στην κατοχή μας το μεταφρασμένο κείμενο της CGT, το οποίο σας παραθέτουμε:

Οι 30 εργαζόμενοι Έλληνες και αλλοδαποί, που απασχολούνται στο ναυπηγείο της Γαλλίας (Σαιν-Ναζαίρ) για λογαριασμό της εταιρείας «Α. Γράψας», τελούν περίοδο κινητοποιήσεων τα τελευταία 24ωρα, με στάση εργασίας την Δευτέρα, 24ωρη απεργία την Τρίτη, που έγινε αορίστου χρόνου,  την στιγμή που με την Επιτροπή Αγώνα που έχουν συγκροτήσει βρίσκονται σε αλλεπάλληλες επαφές με τα στελέχη της CGT του Ναυπηγείου.

Διεκδικούν:

  • Yπογραφή ΣΣΕ με τον υπεργολάβο, με τους ίδιους ακριβώς όρους που ισχύουν για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο ναυπηγείο.
  • Καταβολή των δεδουλευμένων της υπερωριακής εργασίας τους
  • Χορήγηση των αποδείξεων  πληρωμών τους
  • Αύξηση αποδοχών τους
  • Εργασία με θέρμανση

Η πίεση που δέχονται είναι τέτοια που αυθαίρετα ο εργοδότης τους απλά τους ενημέρωσε χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση μαζί τους, ότι τις ημέρες της εορταστικής περιόδου, δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτια τους στην Ελλάδα, αλλά θα παραμείνουν σε ένα άδειο κα κλειστό ναυπηγείο και μάλιστα….χωρίς να τους δώσει τα χρήματα, αφού δεν θα προσμετρήσει τις ημέρες αυτές στις εργάσιμες….

Με αυτή του την απαίτηση όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι, η έναρξη κινητοποιήσεων ήταν μονόδρομος, ειδικά από την στιγμή, που αρνήθηκε να τους χορηγήσει εισιτήρια για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μέχρι ότου στο ναυπηγείο, υπάρξει εργασία…..

Να τονίσουμε τέλος ότι δίπλα τους βρίσκονται και συνδικαλιστές από την Ελλάδα, σε μία προσπάθεια η άσκηση πίεσης να είναι μεγαλύτερη προς τον μεγαλοεργολάβο και ο αγώνας τους να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία το συντομότερο.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …