Βάζουν λουκέτο 117 καταστήματα της ίδιας εταιρείας!

Την απόφασή της να βάλει οριστικά λουκέτο σε 117 καταστήματα και να βγάλει στην ανεργία 380 εργαζόμενους, με σκοπό φυσικά την μείωση του κόστους λειτουργίας, γνωστοποίησε για την Βρετανία η "HSBC"!

Μάλιστα με την απόλυση 180 ατόμων, θα σημάνει και το τέλος του προγράμματος αναδιάρθρωσης στη Βρετανία, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμα 200 απολύσεις στον τομέα τεχνολογίας της πληροφορίας, αφού οι εν λόγω υπηρεσίες οι οποίες μεταφέρονταθα καλύπτονται από φτηνά εργατικά χέρια, σε Ινδία, Κίνα και Πολωνία, όπου και θα μεταφερθούν!

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα:

"Ο αριθμός των πελατών που προσέρχονται στα καταστήματα για τις συναλλαγές τους έχει μειωθεί κατά περίπου 40% τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ έχει αυξηθεί ο αριθμός όσων κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά."

Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα εργατικά συνδικάτα:

«Σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα για εκατοντάδες υπαλλήλους της HSBC», σχολίασε η Ντομινίκ Χουκ, από το συνδικάτο Unite. «Το Unite ανησυχεί πολύ ότι αυτό το μεγάλο πρόγραμμα κλεισίματος καταστημάτων θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για το προσωπικό αλλά και για τους πιστούς πελάτες της HSBC».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μιχαηλίδου: Δεν υπάρχει συζήτηση για αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Τι ανέφερε για τα αναδρομικά και το επίδομα μητρότητας «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για την …