Προσλήψεις στη Βουλγαρία και εργασία στην Ελλάδα με προπληρωμένες κάρτες!

Σε μάστιγα εξελίσσεται η νέα μορφή μισθοδοσίας και εργασίας σε αρκετές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, της αντικατάστασης της μισθοδοσίας με εκπτωτικά κουπόνια, αλλά και της πρόσληψης για εργασίας στην Ελλάδα, μέσω Βουλγαρίας και καρτών επίσης Βουλγαρίας.

Το θέμα παρουσιάζεται αναλυτικά στην εφημερίδα"ΑΓΟΡΑ" του Νίκου Χατζηνικολάου και στη δημοσιογράφο Σίσσυ Σταυροπιεράκου, με αποκαλυπτική παρέμβαση του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων κάνει λόγο για  «υπάρχουν δεκάδες εταιρείες κουπονιών και deal sites που εφαρμόζουν τέτοιου είδους πρακτικές».....

Αναλυτικά η παρέμβασή του:  

«Εταιρείες υποκαθιστούν μέρος της μισθοδοσίας, κυρίως έκτακτες αποδοχές (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες,κλπ), υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους να λαμβάνουν αντί αποδοχών, για την πρόσθετη ή και την κανονική εργασία, εκπτωτικά κουπόνια.

Για να μην στοχοποιούμε μόνο μια εταιρεία, υπάρχουν δεκάδες εταιρείες κουπονιών και deal sites που εφαρμόζουν τέτοιου είδους πρακτικές. Μια άλλη "μόδα" είναι οι προσλήψεις Βουλγαρίας και οι προπληρωμένες κάρτες Βουλγαρίας.

Μετά τα Βουλγάρικα POS και το φορολογικό σκάνδαλο που προέκυψε, η νέα μόδα επιτάσσει τις Βουλγάρικες προπληρωμένες τραπεζικές κάρτες και της προσλήψεις στη Βουλγαρία, για εργασία όμως στην Ελλάδα.

Εταιρείες logistic επί το πλείστον, προσλαμβάνουν εργαζόμενους στη Βουλγαρία, ανοίγουν λογαριασμούς μισθοδοσίας στη Βουλγαρία και απασχολούν εργαζόμενους στην Ελλάδα.

Η μισθοδοσία έρχεται στην Ελλάδα με prepaid cards και έτσι τα ασφαλιστικά ταμεία ζημιώνονται, αφού δεν εισπράττουν μια.

Τώρα αν ο εργαζόμενος θέλει να διεκδικήσει οφειλόμενους μισθούς και δικαιώματα, μπορεί να τα καταγγείλει...στη Βουλγαρία..»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χαρίτσης: Να αναλάβουμε δράση για τον τερματισμό του πυρός στη Γάζα

Οι πέντε προτάσεις του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Γάζα Την …