Συνέχεια δικαστικών αποφάσεων για τις τηλεοπτικές άδειες

Τέσσερις νέες αποφάσεις εξέδωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε δίκες που θεωρήθηκαν κατηργημένες μετά την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο «νόμος Παππά».

Οι ανώτατοι δικαστές επανέλαβαν στις αποφάσεις τους, ότι μόνο αρμόδιο για τη διαγωνιστική διαδικασία και την παροχή τηλεοπτικών αδειών είναι το ΕΣΡ.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και οι τηλεοπτικοί σταθμοί  Αντέννα και ΣΚΑΙ οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία μεταβιβαζόταν στον Γ.Γ ενημέρωσης και επικοινωνίας η αρμοδιότητα για τη σύσταση ειδικής επιτροπής ενστάσεων στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας παροχής των τηλεοπτικών αδειών.

Την ίδια ώρα, η Ολομέλεια έκανε δεκτή την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού Σταρ  που ζητούσε να ακυρωθεί η ίδια υπουργική απόφαση, όπως αυτή τροποποιήθηκε μεταγενέστερα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χορήγηση αυξημένων εξόδων μετακίνησης σε όλους τους αστυνομικούς

Με διάταξη του νόμου 5108/2024 ορίζεται το ποσό των εξόδων διανυκτέρευσης (επίδομα διανυκτέρευσης), για το …