Βασιλόπουλος: Κινδυνεύουν με χρεοκοπία τα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Ενημερωτική συνάντηση για την τύχη των ΕΛΤΑ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας. Την ενημέρωση έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων ΕΛΤΑ κ. Γιώργος Βασιλόπουλος προς τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Στο πλαίσιο αυτό μία διαπαραταξιακή επιτροπή του συνδικάτου ενημέρωσε τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους των 5 νομών της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης για τις τελευταίες εξελίξεις στα ΕΛΤΑ. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βασιλόπουλος, ενημέρωσαν τα στελέχη τους για το τεράστιο πρόβλημα και τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί το Ελληνικό Ταχυδρομείο. «Αυτά τα αδιέξοδα έχουν προκύψει μέσα από τις πολιτικές της κυβέρνησης τους τελευταίους 8 μήνες όπου εμείς οι εργαζόμενοι ζούμε ένα δράμα διότι προσπαθεί να οδηγηθεί με δόλιο τρόπο και με πλασματικές εγγραφές η εταιρεία σε χρεοκοπία με ότι σημαίνει αυτό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε σύμφωνα με το "Kavala Web News", πως όλα αυτά προωθούνται για έναν δημόσιο οργανισμό και δίκτυο το οποίο καλύπτει όλο τον ορεινό όγκο της χώρας αλλά και τα εκατοντάδες κατοικημένα νησιά και εξυπηρετεί οποιοδήποτε σημείο όπου κατοικεί Έλληνας πολίτης. Σημείωσε ακόμη πως τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προσφέρουν πάνω από 25 υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος, οι οποίες δεν μπορούν να αντικατασταθούν από την Πολιτεία με τίποτα και με κανένα μηχανισμό απέναντι στους πολίτες της και απέναντι στις επιχειρήσεις.

«Η επιχείρηση αντιμετωπίζεται με επιπολαιότητα»

«Και όμως αυτή η επιχείρηση αντιμετωπίζεται με αυτή την επιπολαιότητα από πλευράς της κυβέρνησης και εμείς μέσα από αυτή την συγκέντρωση στο ΕΥΚ ενημερώσαμε τους συναδέλφους για τις κινήσεις της κυβέρνησης καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε αυτή την εταιρεία που απασχολεί περισσότερο από 10.000 υπαλλήλους και παρέχει αυτές τις υπηρεσίες προς τους πολίτες να οδηγηθεί στην χρεοκοπία ή στο ξεπούλημα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος. Και πρόσθεσε ότι όσες φορές στο παρελθόν προσπάθησαν αυτό το δίκτυο των ΕΛΤΑ να το χρεοκοπήσουν ή να το ξεπουλήσουν δεν τα κατάφεραν και το ίδιο θα συμβεί και τώρα. «Εμείς ξεδιπλώνουμε μία διαδικασία καθώς θα οδηγηθούμε σε μία απεργιακή κινητοποίηση στα μέσα Μαρτίου και σε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα και ακολούθως αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματα μας και λύση πάνω στο πρόβλημα θα ακολουθήσουν και άλλες απεργιακές και λοιπές κινητοποιήσεις τις οποίες δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει η κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε τέλος ότι σήμερα ο αρμόδιος υπουργός δείχνει να κατανοεί τα αιτήματα τους αλλά οι ίδιοι είναι άκρως επιφυλακτικοί…

Στην αρχή της σύσκεψης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μακρογιάννης έκανε απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό εκφράζοντας την συμπαράσταση του ΕΥΚ στις προσπάθειες των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Zαχαράκη για δημογραφικό: Εθνική καμπάνια για στήριξη οικογένειας και γεννήσεων 

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας προανήγγειλε μια εθνική καμπάνια ενημέρωσης για την οικογένεια αλλά …