Αποκαλύψεις του Wikileaks, για το πως μας παρακολουθεί η CIA

Σε μια πρωτοφανή αποκάλυψη για τις τεράστιες δυνατότητες της CIA να παρακολουθεί τους πάντες, προβαίνουν τα Wikileaks, φέρνοντας στο φως χιλιάδες απόρρητα έγγραφα. Συγκεκριμένα, στο πρώτο “κύμα” δημοσιοποίησης 8.761 εγγράφων τα οποία απέσπασε ένα πληροφοριοδότης με το κωδικό όνομα “Vault 7” αποκαλύπτεται το παγκόσμιο πρόγραμμα συγκαλυμμένης παρακολούθησης, στο οποίο δημοφιλείς συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις που μπαίνουν σε κάθε σπίτι, χρησιμοποιούνται ως μέσα παρακολούθησης.

Η ιστοσελίδα σύμφωνα με το thetoc.gr, αποκαλύπτει ότι η διαρροή προέρχεαι από ένα δίκτυο εντός του λεγόμενου “Κέντρου για την Κυβερνοπαρακολούθηση” το οποίο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της CIA στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια και θεωρείται ανταγωνιστής της NSA.

Εκτός από το “κέντρο παρακολούθησης στο Λάνγκλεϊ η CIA έχει μετατρέψει το αμερικανικό προξενείο στην Φρανκφούρτη σε μια μυστική βάση χάκερς, η οποία παρακολουθεί τις επικοινωνίες στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Οι χάκερς που εργάζονται στο αχανές κτίριο διαθέτουν διπλωματικά διαβατήρια για να εξασφαλίζεται ότι οι μετακινήσεις τους θα είναι ανενόχλητες σε ολό0κληρη την Ε.Ε. και έχουν πλήρη κάλυψη από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ. Χατζηδάκης: Ελλάδα και Κύπρος ξεπερνούν την οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας

Επίσκεψη ΥΠΕΘΟ στην Κύπρο - Συναντήσεις με Πρόεδρο της Βουλής και Υπουργό Οικονομικών «Ελλάδα και …