5.300 μεταπτυχιακά στο μικροσκόπιο του ελέγχου!

Από έλεγχο νομιμότητας θα περάσει 5.300 μεταπτυχιακούς τίτλους Ειδικής Αγωγής που έχουν Έλληνες εκπαιδευτικοί με εξ αποστάσεως φοίτηση ενός έτους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ιταλίας, το υπουργείο παιδείας, με νομοσχέδιο που προωθεί ο υπουργός επιχειρώντας όπως άλλωστε δήλωσε να "βάλει τάξη και να θεσπίσει κανόνες για τα εξ αποστάσεως πτυχία και την αναγνώρισή τους".

Πρόκειται για πτυχία που αναγνωρίστηκαν από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) με διαδικασίες εξπρές, αν και τα αντίστοιχα πτυχία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προβλέπουν διετή φοίτηση.

Παράλληλα λόγω της εδώ και ενός χρόνου σύμπραξης με το ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου που εμπλέκεται στην υπόθεση προκειμένου να διοργανώσουν κοινά εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ειδική Αγωγή, θα ελεχθούν και τα Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου!

Στις 22 Μαρτίου ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, που θα επισκεφθεί την Κύπρο στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ζητήσει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κύπριο ομόλογό του, όπου το πρώτο θέμα που θα του θέσει, όπως τόνισε, είναι το θέμα αυτών των ιδρυμάτων και των προγραμμάτων σπουδών.

Απαντώντας ωστόσο ο υπουργός σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά που μίλησε για «βιομηχανία αναγνώρισης» τέτοιων πτυχίων, παραδέχθηκε ότι στην υπόθεση προκύπτουν θέματα εκτός ακαδημαϊκής ηθικής τάξης, δηλαδή «στην καλύτερη περίπτωση πράγματα που δεν μελετήθηκαν τόσο πολύ, στη χειρότερη περίπτωση πράγματα που είναι παράνομα».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …