Τα «κόκκινα» δάνεια του πρώην ΟΕΚ, υπό νέα ρύθμιση

Στην επιβεβαίωση πληροφοριών που ήθελαν η κυβέρνηση να σχεδιάζει διάταξη νόμου για να τακτοποιηθούν τα δάνεια του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) που είναι «κόκκινα», προέβη ο αρμόδιος υπουργός, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο κ. Παπαδημητρίου γνωστοποίησε ότι «έχει ήδη καταρτισθεί από τον ΟΑΕΔ (Ο οποίος καθίσταται καθολικός διάδοχος και υπεισέρχεται σε όλα το δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των καταργηθέντων ΝΠΔΔ ΟΕΚ και ΟEE) σχέδιο διάταξης, προκειμένου να ενταχθεί σε προσεχές νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τα αρρύθμιστα δάνεια του ΟΕΚ».

Στην απάντηση επισημαίνεται ότι «σε κάθε περίπτωση όμως τα δάνεια του ΟΕΚ μπορούν να ενταχθούν στον ν.3869/10 για τη «ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων» (Νόμος Κατσέλη)».

Σημειώνεται ότι το αρχικό σχέδιο που έχει καταρτιστεί από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας, θέλει να προκύπτουν έως και 240 μηνιαίες δόσεις, για να εξοφληθούν τα περίπου 53.000 «κόκκινα» δάνεια του πρώην ΟΕΚ. Παράλληλα, είναι πιθανό να υπάρξει «κούρεμα» τόκων και προσαυξήσεων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν: Τι δήλωσε στο υπουργικό για τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

«Η απόσταση που διανύσαμε με την Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα …