Αν ετοιμάζεστε να βγείτε σε σύνταξη, αυτό το θέμα σας ενδιαφέρει(Πίνακας)

Μικρότερες μειώσεις θα έχουν οι ασφαλισμένοι που αποχωρούν «τώρα». Για τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται το 2017 οι συντάξεις θα υπολογιστούν με τον μέσο όρο των αποδοχών της τελευταίας 15ετίας.

Προσοχή! Όσοι αποφασίσουν να αποσυρθούν από την εργασία τους παίρνοντας τα «δώρα» της εθελούσιας εξόδου, που εφαρμόζουν κατά κανόνα οι τράπεζες για το πλεονάζον προσωπικό τους, χωρίς να έχουν πιάσει το όριο ηλικίας, κινδυνεύουν να συνταξιοδοτηθούν 5 έως 10 χρόνια αργότερα με δυσμενέστερους όρους.

Ένα παράδειγμα: Ασφαλισμένος με 35 χρόνια και μέσο μισθό 1.550 ευρώ θα πάρει 854 ευρώ  (524 ευρώ από την ανταποδοτική και 384 ευρώ από την εθνική σύνταξη). Δείτε και άλλα παραδείγματα στον σχετικό πίνακα που δημοσίευσε ο Ελεύθερος Τύπος.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …