Πάμε σε νέο κύκλο απεργιών;

Αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας σε όλα τα μέσα, που καλούνται να εγκρίνουν και να προωθήσουν οι Ενώσεις των Δημοσιογράφων, ελήφθησαν στην πολύωρη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, που χτυπά καμπανάκι για την οικονομική του λύτρωση, όπως αναδεικνύεται από την ακόλουθη ανακοίνωση των αποφάσεων που έλαβε, στην τακτική γενική του συνέλευση.

"Σήμερα και ενώ ο ΕΔΟΕΑΠ αιμορραγεί και κινδυνεύει να κλείσει, το Σώμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε να ζητήσει από την ΠΟΕΣΥ, τις οικείες Ενώσεις ( ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ ) που τον απαρτίζουν, αλλά και από τις Ενώσεις του Κλάδου που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθούν στον Οργανισμό:

  • Να προκηρύξουν από σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ , με τη συμμετοχή και του διασωματειακού.

Επιπλέον αποφασίστηκε να ζητηθεί:

  • Να καταβάλλουν άμεσα οι Ενώσεις στον ΕΔΟΕΑΠ 2 εκ. ευρώ, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της κάθε μιας, προκειμένου να αποπληρωθούν τα ασφάλιστρα ασθενείας των ανέργων που έχουν αδυναμία καταβολής τους.
  • Να διαγραφεί η οφειλή του ΕΔΟΕΑΠ προς τις οικείες Ενώσεις από κατανομή αγγελιοσήμου, η οποία ανέρχεται στα 1,8 εκ. ευρώ περίπου.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η Ελλάδα παράδειγμα για τη Γερμανία με το εξαήμερο εργασίας;

Στην εβδομάδα των έξι ημερών εργασίας που θα καθιερωθεί άμεσα στην Ελλάδα αναφέρονται αρκετά γερμανικά …