1η απαγόρευση σε κλειστούς χώρους για το ηλεκτρονικό τσιγάρο!

Σε πλήρη απαγόρευση της χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου σε κλειστούς δημόσιους χώρους προχωρά στις επόμενες 30 ημέρες, μετά την υπογραφή σχετικού νόμου, η πολιτεία της Νέας Υόρκης, καθώς ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο αποφάσισε πως είναι παράνομο το άτμισμα σε όλους τους χώρους όπου ήδη απαγορεύεται το κανονικό τσιγάρο, ουσιαστικά εξισώνοντας τις δύο πρακτικές.

Σημειώνεται ότι πολλές περιοχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης έχουν ούτως ή άλλως θεσπίσει μέτρα κατά του ατμίσματος. Ο νόμος που υπέγραψε ο κ. Κουόμο επεκτείνει την απαγόρευση σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους που μπορεί να εξαιρούνταν έως σήμερα, όπως εστιατόρια, μπαρ και γραφεία.

Οι νέοι περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ σε 30 ημέρες.

«Μόλις υπέγραψα νομοθεσία που απαγορεύει την χρήση των e-τσιγάρων οπουδήποτε απαγορεύεται το κάπνισμα. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα προκαλούν μακροπρόθεσμους κινδύνους για την υγεία των χρηστών και αυτών που τους περιστοιχίζουν. Ας φτιάξουμε μία πιο δυνατή και πιο υγιή Νέα Υόρκη για όλους», έγραψε ο κυβερνήτης Κουόμο στο Twitter, όπως μετέδωσε το "skai.gr."

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν αναδειχτεί σε δημοφιλή εναλλακτική λύση έναντι του τσιγάρου τα τελευταία χρόνια.

Οι ακριβείς συνέπειες της χρήσης του e-τσιγάρου δεν είναι ακόμα γνωστές, καθώς, λόγω της «νεότητας» του προϊόντος η ιατρική κοινότητα δεν έχει μπορέσει ακόμα να μελετήσει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του ατμίσματος.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …