ΠΑΣΚ Υπαλλήλων Υπ. Εργασίας: Aπαιτείται συνεχής παρουσία του Σ.ΕΠ.Ε. στους χώρους εργασίας

"Η αύξηση των εξόδων κίνησης, για την ενδυνάμωση του παρεμβατικού μηχανισμού του Σ.ΕΠ.Ε. και την ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και του υγιούς ανταγωνισμού", αποτελεί προτεραιότητα για την Γραμματεία ΠΑΣΚ Υπαλλήλων Υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που σε σχετική ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι τελεί εν αναμονή των πραγματικών αποτελεσμάτων της ΚΥΑ, ώστε να τοποθετηθεί επίσημα στα Συλλογικά της όργανα.

"Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Η παράταξή μας, διαχρονικά διεκδίκησε και μέχρι σήμερα αγωνίζεται και διεκδικεί το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς αποδοχές και εργασιακές συνθήκες, για όλους τους συναδέλφους του Υπουργείου μας, ανεξαρτήτως φορέα, θέσεως, κλάδου, ειδικότητας και σχέσεως εργασίας (Μόνιμους, Ιδιωτικού ∆ικαίου Αορίστου Χρόνου), χωρίς στερεότυπα, προκαταλήψεις, αποκλεισμούς, απορρίψεις, μικροκομματικές σκοπιμότητες και συντεχνιακές αντιλήψεις.

Στη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, απαιτείται η συνεχής παρουσία των οργάνων του Σ.ΕΠ.Ε. στους χώρους εργασίας, προκειμένου να συγκρατηθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας και να δημιουργηθεί αίσθημα ασφάλειας στους εργαζόμενους.

Πάγιο αίτημά μας, όπως εκφράστηκε και μέσα από τα συνδικαλιστικά μας όργανα, είναι η αύξηση των εξόδων κίνησης, για την ενδυνάμωση του παρεμβατικού μηχανισμού του Σ.ΕΠ.Ε. και την ενίσχυση της προστασίας των
εργαζομένων και του υγιούς ανταγωνισμού.

Μια αύξηση ωστόσο πραγματική και ουσιαστική, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς των συναδέλφων που συμμετέχουν στη διενέργεια των ελέγχων για την επίβλεψη της εφαρμογής των διατάξεων της εργατικής
νομοθεσίας και κυρίως χωρίς αποφάσεις-αντικίνητρα για τη συμμετοχή στην αύξηση των διενεργούμενων ελέγχων.

Θεωρώντας σε κάθε περίπτωση αυτονόητη τη συνέχιση της μη φορολόγησης των εξόδων κίνησης (πρόκειται για δαπάνες κίνησης που έχουν αποζημιωτικό χαρακτήρα) έπειτα από την έκδοση της ΚΥΑ 46561/8369/ΦΕΚ
3677/τ.Β ́, είμαστε αντίθετοι και καταγγέλλουμε την Πολιτική μας Ηγεσία για την απόφασή της να διακρίνει τους συναδέλφους μας και να προβλέψει διαφορετική αποζημίωση σε όσους διενεργούν και σε όσους συμμετέχουν στη διενέργεια των ελέγχων (άραγε όσοι συμμετέχουν δεν συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στη διενέργεια των ελέγχων;), που θέτει σε αμφισβήτηση την ισότητα και ενιαία αντιμετώπιση του ανθρώπινου δυναμικού των Υπηρεσιών μας.

Η παράταξη ΑΡΣΥ που μας καταγγέλλει για δήθεν επικίνδυνες, άσκοπες, διχαστικές ενέργειες, που συμπαρέσυραν και τις θέσεις του Συλλόγου σε επικίνδυνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων ακρότητες, είναι αυτή που με συντεχνιακή αντίληψη, μεγάλη «υπευθυνότητα» και «συνέπεια», προώθησε και διεκδίκησε το διαχωρισμό των συναδέλφων και τη διαφοροποίηση του αριθμού των ελέγχων που αποζημιώνονται σε διενεργούντες και συμμετέχοντες.

Και είναι προφανές πλέον σε όλους μας ότι, η συγκεκριμένη διαφοροποίηση ήταν η δική της πρόταση για τα έξοδα κίνησης, που υιοθετήθηκε από την Πολιτική μας Ηγεσία. Να εξηγήσουν λοιπόν σήμερα σε όλους τους συναδέλφους μας ποια είναι τα ελατήρια που υπαγόρευσαν τη συγκεκριμένη διαφοροποίηση και για να εξυπηρετήσει ποιο σκοπό;

Και πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της ΚΥΑ και δούμε στην πράξη την εφαρμογή της, τα οικονομικά  ποτελέσματα και ποια θα είναι εντέλει η πραγματική αύξηση των εξόδων κίνησης, έσπευσε για μια ακόμη φορά, ως υπερασπιστής των κυβερνητικών επιλογών, να πανηγυρίσει για αύξηση του ποσού και για τη θετική στάση της Πολιτικής μας Ηγεσίας.

Ως παράταξη, βρισκόμαστε εν αναμονή εκτέλεσης και εφαρμογής της ΚΥΑ και τα πραγματικά αποτελέσματα που θα προκύψουν για τους συναδέλφους μας και κατόπιν θα τοποθετηθούμε εκ νέου, μέσα από τα Συλλογικά μας Όργανα."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …