Αρνητική εξέλιξη για το εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρων "Λαζαρίδη"

Αρνητική τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση της συνέχισης της λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας μαρμάρων Λαζαρίδη, αφού όπως κάνει γνωστό το Εργατικό Κέντρο Δράμας, "η εταιρεία μετά από χρέη που είχε σε τράπεζες πουλήθηκε και το τμήμα του εργοστασίου μαζί με λατομεία της, πέρασαν στην ιδιοκτησία της NORDIA ΑΕ.

Στη συνάντηση που είχε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Αλτ και παρουσία μελών της Διοίκησης του Σωματείου του χώρου, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες ότι θα κλείσουν τμήματα της επεξεργασίας με συνέπεια την απόλυση 30 και πλέον συναδέλφων.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Αλτ, ο πρόεδρος του ΕΥΚ Δράμας συν. Σαβρίδης εξέφρασε την πάγια θέση της Διοίκησης του ΕΥΚ ότι ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας, που μάλιστα δεν αποτελεί και ανανεώσιμη πηγή, δεν μπορεί να εξάγεται ακατέργαστος και κατά συνέπεια να μην απορρέουν οφέλη στην τοπική κοινωνία. Είμαστε αντίθετοι στο χάσιμο υφιστάμενων θέσεων εργασίας και αν χρειαστεί θα βρεθούμε αντιμέτωποι.

Από πλευράς του, ο κ. Αλτ δήλωσε ότι η ανάπτυξη της πρώην επιχείρησης Λαζαρίδη, από τη δική του εταιρεία πρόκειται να γίνει με αργά βήματα και αντιπρότεινε ότι ένα μέρος των εργαζομένων για να μην απολυθούν μπορούν να απασχοληθούν στα λατομεία της επιχείρησης."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Να υπάρξει άμεσα ενημέρωση για το περιστατικό με μέλος της φρουράς του πρόξενου στα Ιεροσόλυμα

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αναμένουμε την ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση …