Μαθήματα…δημοσιογραφίας (1)

Και να μη θες να ασχοληθείς μαζί τους ιδιαίτερα δεν γίνεται. Συμβαίνει με αρκετούς παράγοντες του δημόσιου και κοινωνικού μας βίου που «προκαλούν» με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη δημοσιότητα. Βγήκε στο διαδίκτυο λοιπόν μια νέα δικηγόρος η οποία - όπως αποκάλυψε η «Α» - έχει αναλάβει την υπεράσπιση των συμβασιούχων του Δήμου Πατρέων –που πλήρωσαν από 200 ευρώ έκαστος… - και ανέλαβε ρόλο… σχολιαστή των αναρτήσεων. Σε ρεπορτάζ συγκεκριμένου σάιτ γράφτηκε ότι οι συμβασιούχοι κέρδισαν την προσωρινή διαταγή και παραμένουν στη θέση τους μέχρι 9-5-2018 και στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, το Εργατικό Κέντρο και ο συνδικαλιστής της ΓΣΕΕ Δ. Καραγεωργόπουλος (ο οποίος έκανε και δηλώσεις στις κάμερες και τα ΜΜΕ).

Έξαλλη… η ίδια μπήκε στα σχόλια του σάιτ και είπε ότι ψευδώς αναφέρεται ότι στο πλευρό των εργαζομένων ήταν ο συνδικαλιστής και το ΕΚΠ. Συμπλήρωσε δε – απ’ ότι φαίνεται μιλώντας απολύτως αντικειμενικά…- πως μόνο η παρουσία του Πελετίδη ήταν καταλυτική και η στήριξη του Σωματείου (που της ανέθεσε τη δουλειά)! Μαθήματα… δημοσιογραφίας (2) Και δεν έφταναν τα παραπάνω, όταν μια συνάδελφος που βρέθηκε στα δικαστήρια ως ρεπόρτερ προσπάθησε μάταια να την πείσει ότι ο Καραγεωργόπουλος και το Εργατικό Κέντρο ήταν εκεί, δίπλα στους εργαζόμενους στο δικαστήριο, επιχείρησε να κάνει και… μαθήματα «δικονομίας σε ρεπόρτερ», λέγοντας ότι «οι δηλώσεις που γίνονται στα κανάλια ουδόλως επηρεάζουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων». Επειδή λοιπόν το «έχει πάρει ζεστά» η συγκεκριμένη δικηγόρος, καλό θα είναι να… ηρεμήσει λίγο και η ίδια και όσοι (τελευταία είναι αρκετοί) θέλουν τα ρεπορτάζ και τα δημοσιεύματα οι δημοσιογράφοι να τα γράφουμε αφού πάρουμε την… άδειά τους και τα «εγκρίνουν».

Επίσης, παρότι η ίδια από παράγοντας της δίκης μετεξελίσσεται και σε σχολιαστή, να κάνουμε εμείς ένα ολιγόλογο δημοσιογραφικό μάθημα προς νέους νομικούς. Προφανώς και τα δικαστήρια δεν κρίνουν μόνο με νομικούς όρους και δεν πρέπει να κρίνουν έτσι. Δεν λειτουργούν δηλαδή σε κοινωνικό και πολιτικό κενό. Αν ήταν έτσι, ο Πελετίδης που ως Δήμαρχος Πατρέων δεν παραχώρησε χώρο για πολιτική συγκέντρωση σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα όπως είναι η Χρυσή Αυγή, με αυστηρά νομική κρίση, θα έπρεπε να έχει καταδικαστεί. Δεν καταδικάστηκε όμως γιατί η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε τότε – και σωστά – δημιούργησε ένα πλέγμα υποστήριξης του Δημάρχου απέναντι σε ένα νομικά θεμιτό αίτημα του ακραίου αυτού πολιτικού χώρου. Τότε έπαιξαν όλα ρόλο.

Ο κόσμος και οι παράγοντες που συμπαραστάθηκαν στον Δήμαρχο (και το ΕΚΠ και αρκετοί από εμάς), και οι δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ και η δημοσιότητα που πήρε το θέμα. Ενίοτε, δηλαδή, οι αποφάσεις των δικαστηρίων έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, πολλές φορές περισσότερο ακόμη και σε σχέση με πολύ γνωστούς και έμπειρους νομικούς που χειρίζονται τις υποθέσεις. Τέλος πρώτης, σύντομης… συνεδρίας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις σχετικά με τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

"Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει …