"Κίνδυνος" να μη φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους, πολλοί μαθητές

Τον κίνδυνο που υπάρχει, μαθητές να μη φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους, προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός εκπαιδευτικών που απαιτείται σε κάθε σχολείο, επισημαίνει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, ο οποίος εφιστά την προσοχή των γονέων.

Αναλυτικά ο Σύλλογος σημειώνει:

"Στο χρονικό διάστημα 2-18 Μαΐου 2018 θα γίνουν οι εγγραφές των μαθητών στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου. Φέτος αναμένεται να λειτουργήσει για πρώτη φορά η τριμελής επιτροπή της παρ. 3 των άρθρων 6 και 7 του Π.Δ. 79/2017, η οποία αποτελείται από ένα Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως πρόεδρο, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων και έναν Διευθυντή ή Προϊστάμενο Δημοτικού σχολείου για τα Δημοτικά Σχολεία και αντίστοιχα για τα Νηπιαγωγεία ένα Σχολικό Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής ως Πρόεδρο, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων και έναν Διευθυντή ή Προϊστάμενο Νηπιαγωγείου ως μέλη με σκοπό μετά το πέρας των εγγραφών να μετακινήσει μαθητές σε άλλα σχολεία, προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός εκπαιδευτικών που απαιτείται σε κάθε σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο ενδέχεται μαθητές να μη φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους, αλλά να μεταφερθούν σε άλλο σχολείο που έχει κενές θέσεις και επιπλέον θα διογκωθεί ο αριθμός μαθητών σε κάθε τμήμα π. χ. εφόσον σε ένα σχολείο εγγραφούν 30 μαθητές, οι πέντε εξ’ αυτών με απόφαση της επιτροπής ενδέχεται να μεταφερθούν σε άλλα σχολεία και εκεί θα λειτουργήσει ένα τμήμα με 25 μαθητές.

Κατόπιν τούτων το Δ.Σ. του συλλόγου μας θεωρεί πως όλοι οι μαθητές έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να εγγραφούν στο σχολείο της γειτονιάς που κατοικούν και μόνο σε περίπτωση μη επάρκειας αιθουσών μπορεί να μεταφερθούν σε όμορο σχολείο. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε:

Τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολείων και τις/ους Προϊσταμένες/ους Νηπιαγωγείων να εγγράψουν όλους τους μαθητές που ανήκουν στα όρια του σχολείου τους. Εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα στέγης όλοι οι μαθητές πρέπει να φοιτήσουν στα σχολεία της γειτονιάς που κατοικούν.
Τη Διοίκηση να μην προβεί μετά τις εγγραφές των μαθητών σε καμία μετακίνηση μαθητή σε άλλο σχολείο. Η προσπάθεια της διοίκησης να κατοχυρώσει την άποψη πως οι εγγραφές έχουν χαρακτήρα προεγγραφής είναι ανεπίτρεπτη και ανέντιμη.
Όλους τους συναδέλφους Διευθυντές ή Προϊσταμένους των σχολικών μονάδων και όλους τους Σχολικούς Συμβούλους να μη δεχτούν να συμμετάσχουν στην Τριμελή Επιτροπή, που προβλέπει το Π.Δ. 79/2017, η οποία θα λειτουργήσει ως κόφτης μαθητών στα σχολεία και κατ΄ επέκταση ως κόφτης θέσεων εργασίας συναδέλφων
Τους Συλλόγους Γονέων όλων των σχολείων, την Ομοσπονδία Γονέων Αχαΐας και την Ένωση Γονέων Πάτρας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να μην απεμπολήσουν το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών μας να φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους, καθώς και να μην είναι στοιβαγμένα σε υπερπληθή τμήματα."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …