Οι δοκιμασίες των υποψηφίων για εκατοντάδες μόνιμες θέσεις

Διαδοχικά σε Υγειονομικές εξετάσεις και σε Αθλητικές και Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, θα υποβληθούν sύμφωνα με όσα προβλέπει η 6Κ/2018 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, προκειμένου να καταρτιστούν οι πίνακες διοριστέων για τις θέσεις των κλάδων ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ και ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ, οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης σε αριθμό τουλάχιστον ίσο με τον αριθμό των προκηρυσσόμενων θέσεων.

Όσοι έχουν το εκ του νόμου επιτρεπόμενο ανάστημα παραπέμπονται στις επιτροπές υγειονομικών εξετάσεων και αθλητικών δοκιμασιών και ψυχοτεχνικών τεστ κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 7 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994, ως ισχύει.

Αθλητικές δοκιμασίες

Οι αθλητικές δοκιμασίες διενεργούνται από πενταμελή επιτροπή που συγκροτείται με απόφαση του Προέδρου του Α.Σ.Ε.Π. και αποτελείται από ένα ή δύο μέλη Α.Σ.Ε.Π., εκ των οποίων το ένα Πρόεδρος της επιτροπής, έναν ή δύο ιατρούς που απασχολούνται σε υπηρεσίες / φορείς του δημοσίου τομέα, ένα μέλος ΔΕΠ της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και έναν εκπρόσωπο του φορέα.

Η ανωτέρω επιτροπή αρχικά θα διαπιστώσει την υγειονομική καταλληλότητα των υποψηφίων (που έχουν τοπροβλεπόμενο ανάστημα -άνδρες 1,70 – γυναίκες 1,60), οι οποίοι θα κληθούν με κάθε πρόσφορο μέσο από το Α.Σ.Ε.Π. να υποβληθούν σε υγειονομικές εξετάσεις.

  • Προς τούτο στο δελτίο υγειονομικής εξέτασης που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π., επικολλάται φωτογραφία του υποψηφίου, προκειμένου να μεταβούν αυτοί σε Νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή σε ιδιώτη ιατρό ή σε Διαγνωστικά Εργαστήρια για να υποβληθούν στις υγειονομικές εξετάσεις που αναφέρονται στο δελτίο αυτό (ακτινογραφία θώρακα, μικροβιολογικές εξετάσεις, ηλεκτροκαρδιογράφημα), στην οικεία στήλη του οποίου ο αρμόδιος ιατρός γνωματεύει θέτοντας την υπογραφή και τη σφραγίδα του.

Οι εξετάσεις πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι την ορισθείσα για το σκοπό αυτό ημερομηνία και όχι πριν από ένα τρίμηνο από αυτή. Οι υποψήφιοι προσκομίζουν στην επιτροπή το δελτίο υγειονομικής εξέτασης συμπληρωμένο. Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ή δεν προσκομίσουν το δελτίο υγειονομικής εξέτασης εντός της ορισθείσας από την Επιτροπή αποκλειστικής προθεσμίας, αποκλείονται από την περαιτέρω διαδικασία.

Ακολούθως, για τον έλεγχο της αθλητικής επίδοσης, οι υποψήφιοι (άνδρες – γυναίκες) που διαθέτουν την υγειονομική καταλληλότητα υποβάλλονται στα εξής αγωνίσματα:

  • Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μέτρα (τρεις προσπάθειες).
  • Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,00 μέτρο (τρεις προσπάθειες).
  • Δρόμος εκατό (100) μέτρων, σε χρόνο μικρότερο ή ίσο των δεκαέξι δευτερολέπτων (16΄΄) (μία προσπάθεια).
  • Δρόμος χιλίων (1000) μέτρων, σε χρόνο μικρότερο ή ίσο των τεσσάρων λεπτών και είκοσι δευτερολέπτων (4΄ και 20΄΄) (μία προσπάθεια).

Η επιτροπή μπορεί να αναβάλει την εξέταση σε άλλο χρόνο για μία μόνο φορά και για διάστημα που θα ορίσει αυτή για υποψήφιο που προσέρχεται να συμμετάσχει στις αθλητικές δοκιμασίες αλλά παρουσιάζει εμφανέστατα στοιχεία σοβαρής ασθένειας ή φέρει σοβαρά τραύματα ή κατάγματα ή ευρίσκεται σε κατάσταση τέτοια, που καθιστά τη συμμετοχή του εντός του χρονοδιαγράμματος των αθλητικών δοκιμασιών σύμφωνα με το πρόγραμμα, αδύνατη και επικίνδυνη για τον ίδιο, μετά από επιτόπια εξέταση από τους ιατρούς, μέλη της επιτροπής.

Υποψήφιος που δεν πετυχαίνει τα παραπάνω όρια επιδόσεως σε κάθε ένα από τα αθλήματα, θεωρείται αποτυχών και αποκλείεται από τη διαδικασία.

Ψυχοτεχνικά τεστ

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στις αθλητικές δοκιμασίες, θα υποβληθούν σε ψυχοτεχνικά τεστ.

Τα ψυχοτεχνικά τεστ ερευνούν κυρίως την αυτοκυριαρχία, τη συναισθηματική σταθερότητα, την προσαρμοστικότητα, το βαθμό ετοιμότητας, ψυχραιμίας και αντίληψης των υποψηφίων. Η εξέταση διενεργείται από τριμελή ή πενταμελή επιτροπή, που συγκροτείται με απόφαση του Προέδρου του Α.Σ.Ε.Π. και αποτελείται από ένα ή δύο μέλη του Α.Σ.Ε.Π., εκ των οποίων το ένα Πρόεδρος της επιτροπής, ένα ή δύο Ψυχιάτρους υπηρεσιών / φορέων του δημοσίου τομέα και ένα ή δύο Ψυχολόγους, μέλη Δ.Ε.Π. ή που υπηρετούν σε υπηρεσίες / φορείς του δημοσίου τομέα, ως μέλη. Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε ειδική γραπτή δοκιμασία με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολ- λαπλών επιλογών και τη βοήθεια ενδεχομένως οπτικοακουστικού υλικού (π.χ. προβολή σε οθόνη), σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 4210/2013, όπως αυτή αντικατέστησε το β΄ εδάφιο της παρ. 7 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994.

Για την διεξαγωγή της ψυχοτεχνικής δοκιμασίας δύνανται από την ανωτέρω επιτροπή να εφαρμοστούν αναλόγως οι ρυθμίσεις που ισχύουν για την πλήρωση θέσεων με γραπτό διαγωνισμό (άρθρο 17 ν. 2190/1994). Όποιος κριθεί ΑΡΝΗΤΙΚΑ κατά την ψυχοτεχνική δοκιμασία ή δεν παρουσιαστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκλείεται από τη διαδικασία.

  • Οι υποψήφιοι που δεν κρίνονται υγιείς κατά τις υγειονομικές εξετάσεις ή αποτυγχάνουν κατά τις αθλητικές ή ψυχοτεχνικές δοκιμασίες αποκλείονται από τη διαδικασία με αιτιολογημένη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.
  • Για τους υποψήφιους που αποκλείονται για τους ανωτέρω λόγους καταρτίζεται πίνακας, ο οποίος αναρτάται προς ενημέρωσή τους στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr).

Για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής των ανωτέρω διαδικασιών (αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες) θα εκδοθεί σχετική Ανακοίνωση από το Α.Σ.Ε.Π. που θα αναρτηθεί στο κατάστημα του Α.Σ.Ε.Π., καθώς και στην ιστοσελίδα του (www.asep.gr), τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν τη διεξαγωγή.

Ένσταση κατά των υγειονομικών εξετάσεων, καθώς και αθλητικών και ψυχοτεχνικών δοκιμασιών δεν επιτρέπεται.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [469.92 KB]


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tο think tank της Aναπηρικής Πολιτικής

Το think tank Aναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του κόμματος, …