Έκλεβαν εργαζόμενο εταιρείας Security και στο τέλος τον απέλυσαν

 
Τόσο τις προηγούμενες ημέρες, όσο και σήμερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, δέχθηκε καταιγισμό απεγνωσμένων τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων ενός ζευγαριού βιοπαλαιστών συναδέλφων.
Εκείνη καθαρίστρια και ο σύζυγος δούλευε μέχρι και σήμερα σε εταιρεία σεκιούριτυ.
Τι είχε συμβεί;
"Ο σύζυγος, μακροχρόνια άνεργος μέχρι και πριν από μερικούς μήνες, αναζητούσε απεγνωσμένα εργασία. Η σύζυγος, στην απελπισία της επάνω και με τα οικογενειακά έξοδα να τους «καπελώνουν», επισκέφτηκε κάποιο πολιτικό γραφείο κυβερνητικού Βουλευτή ζητώντας βοήθεια. Ο Βουλευτής την παρέπεμψε στην παρουσιαζόμενη ως διευθύντρια του γραφείου του, η οποία όλως τυχαίως είναι και ιδιοκτήτρια εταιρείας σεκιούριτυ που δουλεύει εργολαβικά με φορείς του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης.
Και η πρόσληψη τελικά έγινε!!! Ο σύζυγος έπιασε χαρούμενος εργασία στην εταιρεία σεκιούριτυ της φερόμενης ως διευθύντριας του Βουλευτή, αλλά τα «μαύρα σύννεφα» δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Οι συνθήκες εργασίας απαράδεκτες, εργαζόταν σε 2 εταιρείες ιδίων συμφερόντων, με την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στις φυλάξεις ανύπαρκτους.
Και σαν να μην έφτανε, άρχισαν και οι ληστείες. Κάθε τόσο και λιγάκι, ο τύπος που έκανε το κουμάντο στην εταιρεία απαιτούσε να του επιστρέφουν μέρος της μισθοδοσίας. Κάτι τέτοιο συνέβη και αυτή την εβδομάδα. Του ζήτησε να επιστρέψει 200€ από τα χρωστούμενα μεροκάματα που του κατέθεσε στην τράπεζα, πίσω στο μαύρο ταμείο της εταιρείας. Η σύζυγος επικοινώνησε άμεσα μαζί μου και ζήτησε τη συμβουλή και τη βοήθεια μου.
Πρότεινα αρχικά να μην αρνηθεί την επιστροφή των χρημάτων και πριν τα παραδώσει να προσφύγουμε άμεσα στην ασφάλεια να καταγγείλουμε το περιστατικό, ώστε να προσημειωθούν τα χαρτονομίσματα και να συλληφθεί ο κλεφταράς επί τόπου. Δίστασαν. Φοβήθηκαν μην «μαυρίσει» το όνομα του συζύγου στην αγορά και δεν ξαναβρει δουλειά πουθενά. Όμως, δεν είχαν και τα χρήματα για να τα επιστρέψουν, διότι τα είχαν κατευθύνει σε πληρωμές λογαριασμών.
Το Σάββατο το πρωί λοιπόν κλήθηκε ο σύζυγος να παραλάβει την απόλυσή του και να εξοφληθεί τα δεδουλευμένα.
Για την ακρίβεια του οφείλονταν 425€. Πήγε στα γραφεία της εταιρείας και του ζητήθηκε να υπογράψει ότι είναι εξοφλημένος, κάτι το οποίο αρχικά αρνήθηκε. Τον διαβεβαίωσε ο τύπος (ο κλέφτης) ότι αν υπέγραφε, σε 5 λεπτά τα χρήματα θα έμπαιναν στον λογαριασμό του.
Πείστηκε και υπέγραψε.
Στο λογαριασμό του συνάδελφου αντί 425€ μπήκαν...256€. Άλλη μια ληστεία είχε διαπραχθεί...στην ψύχρα.
Για τη συγκεκριμένη εταιρεία έχουμε στείλει καταγγελία ως Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», εδώ και κάτι μήνες στην Επιθεώρηση Εργασίας, για τις συνθήκες εργασίας που κυριαρχούν στις διάφορες εργολαβίες της. Αναμένω με αγωνία τ’ αποτελέσματα των ελέγχων. Μου γράφει η σύζυγος στο messenger: «Νιώθω τόση αηδία, τόση σαπίλα τελικά !!! Δεν ξέρω πως θα βγει άκρη αλλά ο συγκεκριμένος είναι καταστροφή για τους εργαζόμενους.... Άνθρωποι που δουλεύουν για την ζωή τους και την οικογένεια τους να αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια και δούλοι !! Έλεος..».
Η σαπίλα καλή μου συναδέλφισσα δεν είναι στον (σάπιο) τύπο που έχει βάλει «κουμανταδόρο» η παρουσιαζόμενη ως διευθύντρια του Βουλευτή, αλλά η σαπίλα βρίσκεται μέσα στο ίδιο το γραφείο το βουλευτικό και η οσμή της σαπίλας τρυπά τα ρουθούνια μας από μακριά... Η ευθύνη, αν όχι η συμμετοχή, του Κυβερνητικού Βουλευτή είναι τεράστια. Το μήνυμα από εμάς εστάλη.
Ο εργαζόμενος αυτός θα πρέπει:
  1. Μέχρι την Δευτέρα το πρωί να επανέλθει στα καθήκοντά του, αφού πρώτα του επιστραφούν τα χρήματα που του έκλεψε ο κλεφταράς κουμανταδόρος.
  2. Να εργάζεται εφεξής με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και να πληρώνεται κανονικά και με όσα ο νόμος ορίζει. Το ίδιο να συμβεί με όλους τους εργαζόμενους στις εργολαβίες της εταιρείας.
  3. Να απομακρυνθεί από την εταιρεία ο κλεφταράς, αφού πρώτα ζητήσει συγνώμη από τον εργαζόμενο και απ’ όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας.
  4. Να επιστραφούν τα κλεμμένα σε όλους τους εργαζόμενους θύματα.
  5. Ο Βουλευτής να πετάξει κλωτσηδόν από το γραφείο του την παρουσιαζόμενη ως διευθύντριά του. Εμείς τη Δευτέρα το πρωί, αν δεν έχει συμβεί κάτι συνταρακτικό, θα πάμε με τον εργαζόμενο στην Επιθεώρηση Εργασίας να καταγγείλουμε το περιστατικό.
Μέχρι τότε, κάποιοι θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά το θέμα..."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συντάξεις Ιουνίου 2024. Πληρωμή σε δύο ημερομηνίες

Συντάξεις Ιουνίου 2024. Πληρωμή σε δύο ημερομηνίες των κύριων και επικουρικών συντάξεων Ιουνίου 2024   Οι …