Οι κινήσεις των απλήρωτων εργαζομένων για να λάβουν τα δεδουλευμένα τους

Δεν σας έχει πληρώσει ως όφειλε ο εργοδότης σας και οι μέρες περνούν χωρίς να σας δίνει ξεκάθαρη απάντηση; Αν αυτό σας οδηγήσει στην απελπισία, υπάρχουν κινήσεις οι οποίες μπορούν να γίνουν από τον απλήρωτο εργαζόμενο, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει το «dikigorosergatologos.gr».

Σε αυτή την περίπτωση ο εργαζόμενος έχει τις εξής επιλογές:

  • Να ασκήσει αγωγή
  • Να προβεί σε επίσχεση εργασίας
  • Να θεωρήσει ότι πρόκειται για βλαπτική μεταβολή, και επομένως ως καταγγελία της σύμβασης εργασίας . Τότε έχει και αξίωση αποζημίωσης, εκτός αν η μη καταβολή του μισθού οφείλεται σε πραγματική οικονομική αδυναμία του εργοδότη και όχι σε κακοβουλία.
  • Αν ο εργοδότης έχει την εμπορική ιδιότητα και η καθυστέρηση καταβολής μισθών είναι τόσο σημαντική, ο εργαζόμενος μπορεί να ζητήσει την κήρυξη του εργοδότη σε πτώχευση.
  • Υποβολή μήνυσης
  • Αν πρόκειται για εργάτες που εργάζονται με εργολάβο ο οποίος δεν καταβάλλει τον οφειλόμενο μισθό, αυτοί μπορούν να απαιτήσουν κατευθείαν το μισθό από τον κύριο του έργου.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Απονομή συντάξεων σε ασφαλισμένους με χρέη - Το χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία

Ο ενδιαφερόμενος μαζί με την αίτηση συνταξιοδότησης, θα υποβάλλει κι αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση Του …