Συνταξιοδότηση ασφαλισμένων με ασφάλιση σε διαφορετικά ταμεία

Εγκύκλιο με οδηγίες για τη συνταξιοδότησης ασφαλισμένων, με ασφάλιση σε διαφορετικά ταμεία, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, εξέδωσε ο ΕΦΚΑ.

Την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για κάθε μία από τις επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν, ακόμα και αν υπάγονται σε ξεχωριστούς φορείς κύριας ασφάλισης έχουν από 1.1.17, οι ασφαλισμένοι. Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας αποσαφηνίζει το καθεστώς που ισχύει για όλες αυτές τις περιπτώσεις ασφαλισμένων οι οποίοι έως 31.12.2016 είχαν υποχρέωση ασφάλισης σε περισσότερους του ενός φορείς, που τώρα έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ.

Επισημαίνεται ότι το καθεστώς αυτό ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση (παλαιοί και νέοι ασφαλισμένοι).

Η βασική διαφοροποίηση που επέρχεται είναι ότι στο προϊσχύον νομοθετικό καθεστώς προβλεπόταν ότι στην περίπτωση ασφαλισμένων από 1.1.1993 και εφεξής που ασκούσαν περισσότερες της μιας επαγγελματικές δραστηριότητες, η υποχρεωτική ασφάλιση χωρούσε σε ένα μόνο φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Παντελώς αχρειάστη η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

Στο σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη …