48ωρη πανελλαδική απεργία των γιατρών του ΠΕΔΥ

Την προκήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας για τις 4 και 5 Οκτωβρίου αποφάσισε ομόφωνα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ).

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ απεργούν με τα εξής αιτήματα:

  1. Την υπεράσπιση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ζητάμε την αναβάθμιση των ΚΥ με προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών και πλήρη λειτουργία των εργαστηρίων. Ζητάμε τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα Κ.Υ.
  2. Την πλήρη Επιστημονική, Μισθολογική και Εργασιακή εξομοίωση των γιατρών ΠΑΑ με τους γιατρούς του ΕΣΥ των Νοσοκομείων (Πρωινό ωράριο, συμμετοχή στη λειτουργία των Νοσοκομείων κλπ).
  3. Την κατάργηση της εκβιαστικής και παράνομης μετατροπής των συναδέλφων ΠΑΑ (Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής) σε οικογενειακούς γιατρούς.
  4. Την ανανέωση των συμβάσεων των Επικουρικών Ιατρών και την κάλυψη όλων των αναγκών της ΠΦΥ με αντίστοιχες ειδικότητες και την κάλυψη των Κ.Υ.
  5. ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – Καμία απόλυση συναδέλφων (τέλος του 2018 με το Νόμο Ξανθού).
  6. Την κατάργηση της εγκυκλίου που προβλέπει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ΚΥ, που δεν εφημερεύουν μέχρι τις 21:00.
  7. Εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ (μισθολόγιο) και στους Π.Α.Α. των Κ.Υ.

Όπως αναφέρουν από την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ), τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γέλεν: Η ανεξαρτησία της Fed, «κλειδί» για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Στην ομιλία της την ερχόμενη Παρασκευή η Γέλεν θα επιχειρηματολογήσει ως προς τη διατήρηση της …