Απλήρωτοι επί 5 μήνες οι εξεταστές των Διευθύνσεων Μεταφορών

Αποχή από τα καθήκοντά τους καθώς παραμένουν επί πέντε μήνες απλήρωτοι, μιας και δεν τους έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις για την υπερωριακή τους απασχόληση, είναι οι αρμόδιοι εξεταστές-υπάλληλοι των Διευθύνσεων Μεταφορών στις Περιφέρειες της χώρας, παρά τις υποσχέσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για τακτοποίηση του προβλήματος με τροπολογία.

Όπως ανακοινώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος (ΟΣΥΑΠΕ):

«Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, προκηρύσσει κατ’ εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που απορρέουν από τα άρθρα 13 και 17 του καταστατικού, πενθήμερη αποχή από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, από 1/10/2018 έως και 5/10/2018.

Η ΑΠΟΧΗ αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών και ως εκ τούτου καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΟΣΥΑΠΕ, η οποία σύμφωνα με τα άρθρα 2, 3 και 4 του καταστατικού της έχει μέλη τους Συλλόγους των υπαλλήλων των ΟΤΑ β΄βαθμού και οργανώνει και καθοδηγεί αγώνες, για την κατοχύρωση και διεύρυνση των κατακτήσεων όσων υπηρετούν στις Περιφέρειες της χώρας».

Σύμφωνα με την ΟΣΥΑΠΕ, δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών, από 1/5/2018, έως και 28/9/2018, ενώ από τις 30 Απριλίου έληξε η σχετική πρόβλεψη χορήγησης αποζημίωσης και μέχρι τώρα δεν υπήρξε νομοθέτηση νέας ρύθμισης, ενώ επιπλέον καταργήθηκε και η αποζημίωση των υπαλλήλων, που εκτελούν το λεγόμενο «βοηθητικό έργο» των εξετάσεων.

Τέλος, η Ομοσπονδία καταγγέλλει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σημειώνοντας πως «αρνείται κάθε διάλογο και ενημέρωση για το σχεδιασμό και την εφαρμογή συστήματος εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης: Τα Πειραματικά, πυλώνας στρατηγικής για βελτίωση σχολείων

Επιπλέον, σήμερα ολοκληρώθηκε και η διαδικασία απόδοσης τυχαίου αριθμού προτεραιότητας, σε περίπτωση ισοβαθμίας στα Πρότυπα …