Στο προσκήνιο η πιθανή αύξηση ασφαλίστρων

Για εξορθολογισμό της αγοράς αυτοκινήτου το 2019 -και συνεπώς για πιθανή αύξηση των ασφαλίστρων-, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και διευθύνων σύμβουλος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Ζορμπάς, επισημαίνοντας ότι ενώ από το 2016 θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει αύξηση των τιμολογίων (και να έφτανε σωρευτικά σήμερα το 9%), σήμερα καταγράφεται πτώση περίπου 15%.

Μάλιστα σύμφωνα με το "real.gr", μόνο για φέτος τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου παρουσίασαν εκ νέου μείωση της τάξης του 10%, ενώ συνολικά από το 2012 το μέσο κόστος των ασφαλίστρων στον τομέα του αυτοκινήτου έχει σημειώσει μείωση σχεδόν κατά 50%.

Ο Δ. Ζορμπάς τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η κυκλοφοριακή κίνηση, και παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί η συχνότητα των ατυχημάτων, έχει ανεβεί το μέσο ποσό της αποζημίωσης που καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, εξαιτίας της αύξησης του μέσου κόστους ζημιάς.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Άνοδος 1,47% στο κλείσιμο και σε νέα υψηλά 13 ετών η αγορά

Η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και από σημαντική αύξηση του τζίρου. Με ισχυρή …