Απόλυση δημοσίου υπαλλήλου για τη λήψη της σύνταξης της νεκρής μητέρας του

«Μάχη» για να επιστρέψει στην υπηρεσία του σε δήμο δίνει υπάλληλος που απολύθηκε μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 7 ετών γιατί εισέπραττε, επί εννέα χρόνια, τη σύνταξη της μητέρα του, η οποία είχε πεθάνει. Ο δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος φέρεται να εισέπραξε, από το 2004 έως το 2011, από τις συντάξεις χηρείας της μητέρας του 45.950 ευρώ, προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου με την οποία παύθηκε οριστικά από τον Δήμο.

Αρχικά, μετά τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επιβλήθηκε η προσωρινή παύση 6 μηνών, αλλά μετά από ένσταση της Γενικής Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου απολύθηκε.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον έκρινε ένοχο για απάτη κατ΄ εξακολούθηση καθώς δεν πείστηκε από τον ισχυρισμό του ότι τη σύνταξη εισέπραττε εξάδελφος της μητέρας του, που είχε την κάρτα ανάληψής της ο οποίος στην συνέχεια απεβίωσε….

Η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο με τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται πως η υπόθεση δεν αφορά την υπηρεσία του αλλά είναι προσωπική.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σήμερα η κοινή επίσκεψη Μηστοτάκη Ιερώνυμου στο Δήλεσι - Τι είπε στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός για την Εκκλησία, την πίστη και τα πολιτικά του σχέδια

Η κοινή παρουσία του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο Δήλεσι «μεταφράζεται» ως μια νέα …