Απανωτά τα χαράτσια! 30 ευρώ για την αντικατάσταση διπλώματος οδήγησης

Νέα εγκύκλιο για την διαδικασία αντικατάστασης του διπλώματος οδήγησης στην περίπτωση απώλειας εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με την οποία, οι ενδιαφερόμενοι θα επιβαρύνονται με παράβολα ύψους 30 ευρώ για την απώλεια και την αντικατάστασή του.

Ειδικότερα:

  • Κατά την παραλαβή του νέου εντύπου άδειας οδήγησης, ο ενδιαφερόμενος παραδίδει υποχρεωτικά την (ισχύουσα) κατεχόμενη άδεια οδήγησης.
  • Για τη διοικητική διαδικασία αντικατάστασης εντύπου άδειας οδήγησης, με την αίτηση αντικατάστασης υποβάλλονται, μεταξύ άλλων, φωτοαντίγραφο ισχύουσας άδειας οδήγησης και παράβολο 30€ για την εκτύπωση.
  • Για τη διοικητική διαδικασία χορήγησης αντιγράφου εντύπου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας, καταβάλλονται παράβολα 30 € για την εκτύπωση, 30 € για την απώλεια και 9,02 € για πάγιο τέλος χαρτοσήμου και εισφορά τρίτων, συνολικού αντιτίμου 69,02 €.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και στην περίπτωση, κατά την οποία, ενδιαφερόμενος έχει υποβάλλει αίτηση αντικατάστασης εντύπου άδειας οδήγησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ακολούθως, σε χρόνο μεταγενέστερο της υποβολής της ιδίας αιτήσεως και των δικαιολογητικών, απολέσει την κατεχόμενη άδεια, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η ίδια διοικητική διαδικασία (αντικατάστασης εντύπου) και χορηγείται νέο έντυπο άδειας οδήγησης στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας και όχι αντίγραφο εντύπου λόγω απώλειας, ανεξαρτήτως εάν, κατά το χρονικό σημείο δήλωσης της απώλειας της άδειας, έχει ήδη εκτυπωθεί ή όχι, το νέο έντυπο.

Για την παραλαβή του νέου εντύπου, ο ενδιαφερόμενος:

  1. Υποβάλλει αίτηση - υπεύθυνη δήλωση, στην οποία δηλώνει ότι, η άδεια, για την οποία αιτείται αντικατάσταση εντύπου, χάθηκε και δεν κρατείται από οποιαδήποτε αρχή ελληνική ή κράτους - μέλους της Ε.Ε. για οποιοδήποτε λόγο.
  2. Πέραν του καταβληθέντος, με την αρχική αίτηση αντικατάστασης εντύπου, παραβόλου 30 € για την εκτύπωση, το οποίο δεν καταβάλλεται εκ νέου, καταβάλλει παράβολα (λόγω απώλειας) 30 € για την απώλεια και 9,02 € για πάγιο τέλος χαρτοσήμου και εισφορά τρίτων.

Τα ανωτέρω εφαρμόζονται κατά όμοιο τρόπο και στις λοιπές διοικητικές διαδικασίες της ανωτέρω σχετικής υ.α., στις οποίες, για την παραλαβή του νέου εντύπου άδειας οδήγησης, απαιτείται παράδοση της κατεχόμενης άδειας, εφόσον, η προς παράδοση κατεχόμενη άδεια περιλαμβάνει μία (1) τουλάχιστον κατηγορία σε ισχύ.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός στα Χανιά ανατολικά της Γαύδου

Σεισμός τώρα στα Χανιά μεγέθους 3.5 Ρίχτερ με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Γαύδου   …