Σχολικές Καθαρίστριες Πάτρας: Ελέγχονται για τη συμμετοχή τους σε απεργία

Μια απίστευτη καταγγελία έφτασε χθες στο Ergasianews από συμβασιούχο καθαρίστρια Δημοτικού σχολείου. Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, έστειλε έγγραφο στους διευθυντές όλων των δημοτικών σχολείων ζητώντας να την ενημερώσουν κατεπειγόντως για το πόσα και ποια σχολεία καθαρίστηκαν στις 19 και 20 Νοεμβρίου, ημέρες κατά τις οποίες είχε προκηρυχθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο των σχολικών καθαριστριών.

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή ενέργεια που παραπέμπει σε παλαιότερες και πιο σκοτεινές για τα εργασιακά δικαιώματα περιόδους», μας δήλωσε χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη σχολική καθαρίστρια, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «τελευταία δεχόμαστε πολλές πιέσεις να μην διαμαρτυρόμαστε και να μην διεκδικούμε τα δικαιώματα μας μέσω του σωματείου μας».

Εμείς θέλουμε να προσεγγίσουμε με την δέουσα δημοσιογραφική καλοπιστία την συγκεκριμένη καταγγελία και εκ πρώτης δεν υιοθετούμε την παραπάνω άποψη. Όμως στον απλό αναγνώστη που λαμβάνει γνώση, μέσα από το δημοσίευμα μας, του περιεχομένου του εγγράφου που απεστάλη στους διευθυντές των σχολείων, δεν μένουν και πολλά περιθώρια διαφορετικής σκέψης.

  • Τι ακριβώς επιδιώκει ένας φορέας του Δήμου Πατρέων ζητώντας αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες;
  • Τι σημασία έχει για τον «ταξικά» προσανατολισμένο Δήμο Πατρέων, πόσες και σε ποια σχολεία συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες συμμετείχαν στην απεργία;
  • Ποια είναι η εκ των υστέρων επιχειρησιακή σκοπιμότητα, αν όχι του πειθαρχικού ελέγχου και του εκφοβισμού όλων όσοι συμμετείχαν στην απεργία;

Ο «κόκκινος» Δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης και η Αντιδημαρχία Παιδείας, επικεφαλής της οποίας είναι ο γνωστός συνδικαλιστής του συνδικάτου οικοδόμων Πάτρας κ.Αθανασόπουλος, καλούνται να δώσουν πειστικές απαντήσεις και εξηγήσεις τόσο επί της καταγγελίας, όσο και για την σκοπιμότητα άντλησης αυτών των ευαίσθητων πληροφοριών από τους διευθυντές των σχολείων.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Συνολικά 62.244.037 ευρώ θα καταβληθούν σε 60.583 δικαιούχους, από τις 8 έως τις 10 Μαΐου …