Αρνείται αποζημιώσεις ο ΕΛΓΑ στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς

Το φλέγον ζήτημα των άμεσων μέτρων στήριξης των πληγέντων ελαιοπαραγωγών από το δάκο και το γλοιoσπόριο,  έθεσαν οι Δήμαρχοι της Αχαίας, στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, με τον οποίο συναντήθηκαν.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, επανέλαβε στους Δημάρχους αυτό που ήδη είναι γνωστό πώς ο κανονισμός δεν προβλέπει αποζημίωση για ασθένειες, αλλά μόνο για φυσικές καταστροφές.

Οι Δήμαρχοι, με κοινή πρωτοβουλία τους, ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να του θέσουν το ζήτημα για τη στήριξη της ελαιοκαλλιέργειας και την ενίσχυση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών.

Και ενώ ο ΕΛΓΑ αναφέρει πώς «οι ζημιές είναι μη ασφαλιστικά καλυπτόμενες»...οι ελαιοπαραγωγοί στην Αχαία και όχι μόνο βρίσκονται σε απόγνωση. Η παραγωγή εκτιμάται πώς θα είναι μειωμένη στην περιοχή της Αχαίας κατά 80% , ενώ στην πλειοψηφία τους οι αγρότες που έβγαλαν λάδι είδαν τα οξέα.. να χτυπούν κόκκινο και το λάδι να μην μπορεί να καταναλωθεί!


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ την Κυριακή των Βαιων 28.4.2024

Ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ την Κυριακή των Βαΐων 28.4.2024. Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο …