Θέμα χρόνου η απάντηση της ΟΙΥΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΦΩΤΟ)

Έτοιμη να απαντήσει αλλά "με τεκμηριωμένο νομικά τρόπο", στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, είναι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σχετικά με το εξώδικό της, όπως κάνει σαφές σε ανάρτησή του στο facebook, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

"Μέχρι σήμερα έχω επιλέξει ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας να κρατήσω χαμηλούς τόνους στην αντιπαράθεση που άνοιξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με την Ομοσπονδία μας, με αφορμή το έγγραφο προσχώρησης στην πρόσφατη σ.σ.ε που υπέγραψε η πρώτη με το Υπ. Εσωτερικών. Στους ίδιους τόνους θα συνεχίσω.
Βεβαίως η ΟΙΥΕ θα απαντήσει στο εξώδικο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τρόπο τεκμηριωμένο νομικά, που δεν θα βασίζεται σε «ακροβατισμούς» ή «παραλείψεις», απλά και μόνο για να «δεθεί» κάποια νομικά έωλη, συντεχνιακή και αντισυλλογική επιχειρηματολογία.
Με προβληματίζει ιδιαιτέρως το γεγονός ότι ένας έξυπνος, σοβαρός και υπεύθυνος πρόεδρος όπως ο Νίκος Τράκας, μπήκε σε ένα τέτοιο αντιπαραθετικό «τριπάκι», ενώ είχε τη δυνατότητα να δει το θέμα πιο ανοιχτά και λιγότερο συντεχνιακά.
Με θλίβει επίσης το γεγονός ότι ο καλός συνάδελφος Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επέτρεψε σε σημερινό ΔΤ της ομοσπονδίας που ηγείται να γίνουν υποτιμητικές αναφορές όπως «αόρατες ομοσπονδίες» και «σωματεία σφραγίδες», αναφερόμενοι στην ΟΙΥΕ και στη ΓΣΕΕ. Πολύ κακή «κληρονομιά» κληρονόμησε...
Προφανώς αγνοεί ότι η ΟΙΥΕ υφίσταται (προϋφίσταται της ΠΟΕ - ΟΤΑ) από το 1922 και σήμερα συνιστά τη μεγαλύτερη εκ των 85 περίπου Ομοσπονδιών - μελών της ΓΣΕΕ, με 250 πρωτοβάθμια σωματεία - μέλη και πάνω από 85.000 οργανωμένους σε αυτήν εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου.
Μάλιστα δε, πριν το νομοθετικό μπλοκάρισμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων υπέγραφε πάνω από 25 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας ετησίως με δεκάδες διαφορετικές εργοδοτικές οργανώσεις.
Θέλω να γνωρίζουν οι συνάδελφοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, ότι αν υπάρχει κάτι που εξυπηρετεί Κυβέρνηση και Δανειστές είναι ακριβώς αυτό το οποίο επιδιώκεται με τη σ.σ.ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ...η μη επεκτασιμότητα των όρων αμοιβής και εργασίας στο σύνολο. Στο όνομα των στενών συνδικαλιστικών «οφελών», υπονομεύεται (ηθελημένα ή αφελώς) η βασική διεκδίκηση των ελληνικών συνδικάτων για καθολική επέκταση των αποτελεσμάτων των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε όλους τους εργαζόμενους.
Είμαι βέβαιος ότι θα το σκεφτούν ξανά οι συνάδελφοί μου, οι οποίοι έχουν την αντιληπτική ικανότητα και την οξυδέρκεια να αντιληφθούν ότι αυτό που σήμερα φαντάζει ως «δώρο» επαύξησης συσχετισμών, μέσω μαζικών διαγραφών και άλωσης άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ανοίγει τους «Ασκούς του Αιόλου» για την συνταγματική αμφισβήτηση ενός εργαλείου δουλειάς που είχαν μέχρι πρότινος αντιπροσωπευτικά στα χέρια τους.
Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε θελήσει να συζητήσει το ζήτημα και να το δει από μια διαφορετική οπτική γωνία."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Υποστελέχωση και έλλειψη εξοπλισμού, η Πολιτική Προστασία Μητσοτάκη

«Σφοδρά πυρά» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή  …