Η Amazon η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο- Eκτόπισε τη Microsoft

AP Photo/Richard Vogel, File

Η εταιρεία με την μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως αναδείχτηκε τη Δευτέρα η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος η Amazon, με την κεφαλαιοποίησή της να φτάνει τα 797 δισ. δολάρια.
Η μετοχή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο γνώρισε χθες άνοδο της τάξης του 3,5%, κλείνοντας στα 1.629 δολάρια.
Η Amazon που μετράει 25 χρόνια ζωής, πήρε της θέση της Microsoft, της οποίας η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα 783 δισ. δολάρια. Ακολουθεί η Apple με κεφαλαιοποίηση της τάξης των 702 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το CNBC.
Ο ιδρυτής του διαδικτυακού κολοσσού είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με την περιουσία του να ξεπερνά τα 135 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τοn κατάλογο του Bloomberg.
Η υπηρεσία cloud της Amazon και η κυριαρχία της στο ηλεκτρονικό εμπόριο έχει συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία της εταιρείας. Σημαντικός παράγοντας είναι όμως και ο Μπέζος.
Η ομάδα του CEO της Amazon που σύμφωνα με πληροφορίες απαρτίζεται από λιγότερα από 20 στελέχη, είναι γνωστή για τη σταθερότητά της, ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που κατέκτησε την κορυφή.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνάντηση Χάρη Δούκα - Εκρέμ Ιμάμογλου

Οπως αναφέρει ο Χάρης Δούκας σε ανάρτησή του στο facebook σήμερα είχε διμερή συνάντηση με …