Βούτσης: Δεν εκβιαζόμαστε . Ασκώ το έργο μου με θεσμική προσήλωση

«Δεν εκβιαζόμαστε και οποιαδήποτε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση, όχι μόνο θα πέσει στο κενό, αλλά θα οδηγήσει τους εμπνευστές της και στο περιθώριο της δημοκρατίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τις αλλαγές στον Κανονισμό αναφορικά με τη λειτουργία της Βουλής.
Αναφερόμενος στα όσα του καταλόγισε ο πρόεδρος της ΝΔ ότι θα έπρεπε να έχει επιστρέψει στους έξι βουλευτές που δήλωσαν ότι θα ψηφίζουν τα κυβερνητικά νομοσχέδια καθώς και στον Αλέξη Τσίπρα τις επιστολές τους, ο κος Βούτσης κατήγγειλε τον κο Μητσοτάκη ότι τον καλεί να προβεί σε θεσμικό ατόπημα και να συνεργήσει εναντίον της κυβερνητικής πλειοψηφίας και του πρωθυπουργού δήθεν με τη ρομφαία της Δημοκρατίας.
«Όχι μόνο δεν θα το έκανα ποτέ. Αλλά θα το θεωρούσα το έσχατο θεσμικό ατόπημα και θα παραιτούμουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε εμμέσως αυστηρό μήνυμα στον Πάνο Καμμένο πως η κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής δεν εκβιάζονται, προειδοποιώντας τον ότι θα βρεθεί «στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και της Δημοκρατίας».
Υπεραμύνθηκε των χειρισμών του ίδιου και της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι λειτουργεί ως κομματικός πρόεδρος και κατ' εντολήν του πρωθυπουργού, επανέλαβε εμφατικά ότι ασκεί το έργο του με απόλυτη θεσμική προσήλωση.
Προκάλεσε δε, για κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του με προειδοποιητικά πυρά για «αποκαλύψεις» εναντίον των προηγούμενων κυβερνήσεων και Προέδρων.
Ο κος Βούτσης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην αντιπολίτευση και όσους μιλούν για «κυβέρνηση σε δημοκρατική και θεσμική εκκρεμότητα» κατηγορώντας τους ότι με στόχο τη δημιουργία ενός «σκιάχτρου» ενόψει εκλογών, υιοθετούν μία ρητορική όξυνσης που καταντά επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και ρίχνει νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στέφανος Κασσελάκης: Τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο

Υπενθυμίζεται πως τους Παξούς επισκέφθηκε το πρωί ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον βουλευτή του …