Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο σύντομης ολικής αποσύνδεσης από το Ίντερνετ

shutterstock

Το ενδεχόμενο μιας σύντομης σε διάρκεια ολικής αποσύνδεσης της από το ίντερνετ εξετάζει η Ρωσία στο πλαίσιο πειράματος ελέγχου των συστημάτων κυβερνοασφάλειας της χώρας.
Όπως αναφέρει το zdnet, σκοπός του πειράματος είναι να επιβεβαιωθεί το κατά πόσο ένα σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο τον Δεκέμβρη του 2018 και υποχρεώνει τους διαδικτυακούς παρόχους της χώρας να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία του ρωσικού διαδικτυακού χώρου Runet, λειτουργεί ή χρειάζεται τροποποιήσεις.
Ειδικότερα, οι ρωσικοί πάροχοι θα πρέπει να εγκαταστήσουν τεχνικά μέσα, που θα επιτρέπουν στους Ρώσους χρήστες να ανακατευθύνονται σε σημεία που έχουν εγκριθεί ή ελέγχονται από την Roskomnazor, την αρμόδια ρωσική ρυθμιστική αρχή.
Η Roskomnazor θα ελέγχει τη διαδικτυακή κίνηση ούτως ώστε να απαγορεύεται η πρόσβαση χρηστών σε απαγορευμένο περιεχόμενο και να διασφαλίζει πως η ιντερνετική κίνηση θα συντελείται εσωτερικά και όχι μέσω σέρβερ που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Η ημερομηνία συντέλεσης του πειράματος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, εντούτοις μάλλον αναμένεται πριν την 1η Απριλίου.
Πηγή: zdnet


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Οκτάωρη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, για το ν/σ με το νέο δικαστικό χάρτη

Στη συνεδρίαση, παρόντες ήταν 20 αρμόδιοι εξωκοινοβουολευτικοί φορείς, οι οποίοι είχαν κληθεί για να εκφράσουν …