Καταργούνται οριστικά με κατάθεση τροπολογίας τα βιβλιάρια υγείας

ΑΠΕ

Τροπολογία με την οποία καταργείται οριστικά, όπως είχε εξαγγελθεί, η χρήση του έντυπου βιβλιαρίου υγείας των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των μελών οικογένειάς τους, κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.
Με την ίδια τροπολογία, καταργείται και η διάταξη με την οποία δεν γίνονταν δεκτές Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για διαστήματα μισθολογικών περιόδων που δεν είχαν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να θίγονται τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Σύμφωνα με την τροπολογία, τα παραπάνω αποκαθίστανται, καθώς πλέον θα απεικονίζεται κανονικά το ασφαλιστικό ιστορικό των παραπάνω εργαζομένων. Η τροπολογία κατατέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, με τίτλο «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και άλλες διατάξεις».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Νέα πρόκληση της Τουρκίας, που η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει

 Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνεται στο κενό …