Κοζάνη: Εξιχνιάστηκαν κλοπές επαγγελματικού εξοπλισμού αξίας πάνω από 147.000 ευρώ

Πλήθος κλοπών που διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις και αποθήκες σε διάφορες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δράστες είναι ένας άνδρας 55 χρονών και μια γυναίκα 23 χρονών, ενώ αναζητείται τρίτος συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 27 υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν από τον Οκτώβριο του 2017 έως το Μάιο του 2018, σε περιοχές Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Μαγνησίας, Ημαθίας, Λάρισας, Καβάλας και Κατερίνης, ενώ εκτιμάται ότι η λεία των δραστών υπερβαίνει τις 147.000 ευρώ.

Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως επαγγελματικό εξοπλισμό (μηχανήματα και εργαλεία μηχανολογικής και ηλεκτρολογικής φύσεως) που μετέφεραν και απέκρυπταν σε αποθηκευτικό χώρο που τους παρείχε η 23χρονη.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Η σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Καμία συνεργασία με την ακροδεξιά στο ευρωκοινοβούλιο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε μεταξύ άλλων πως: "Δεν είμαστε πολιτικά ουδέτεροι, οι πράξεις μα …