Μητσοτάκης: Το 2019 είναι κρίσιμη πολιτική χρονιά

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε από τη Λέσβο επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ υπογράμμισε τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών του 2019.
Στο ερώτημα που του θέτουν οι πολίτες, "πότε θα γίνουν οι εκλογές", ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Εκλογές θα γίνουν στις 26 Μαΐου. Ή θα έχουμε εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές, όλες μαζί ή αν ο κ . Τσίπρας επιλέξει να εξαντλήσει την συνταγματική του προθεσμία τότε οι ευρωεκλογές αποκτούν ένα ακόμη χαρακτηριστικό πέρα από την εκλογή των εκπροσώπων μας για την ευρωβουλή: γίνονται δημοψήφισμα εθνικής κάλπης για να στείλουν στην ανίκανη κυβέρνηση ένα μήνυμα: τελειώσατε ήλθε η ώρα να φύγετε. Γι αυτό και επιμένουμε στον πολιτικό χαρακτήρα της αναμέτρησης».
Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης είπε «θέλω να στείλω το μήνυμα ότι το 2019 θα είναι κρίσιμη πολιτική χρονιά, είναι χρονιά εκλογών και θα πούμε τέλος στην χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, θα στείλουμε μήνυμα πολιτικής αλλαγής και οι Έλληνες θα εμπιστευτούν το μέλλον του τόπου στην ΝΔ, την παράταξη που κλήθηκε σε κρίσιμες στιγμές να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά και να οδηγήσει την χώρα σε μία πορεία εθνικής ανάταξης και αναγέννησης».
Τέσσερα πράγματα πριν από τις κάλπες
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τέσσερα πράγματα που θα πρέπει να σκεφτούν οι Έλληνες πολίτες -και να τους υπενθυμίζουν τα στελέχη - όταν έλθει η ώρα του απολογισμού πριν τις κάλπες:
-Το πρώτο πώς ο κ. Τσίπρας έκανε το όχι ναι και εξαπάτησε τους Έλληνες, πως υποσχέθηκε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα αυξήσει τις συντάξεις. Κορόιδεψε τους Έλληνες και μας στοίχισε δύο μνημόνια και παραπάνω από 100 δισ.. Ο κ. Τσίπρας είναι ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης.
-Το δεύτερο είναι ότι σας έπνιξε στους φόρους, όλους και κυρίως την μεσαία τάξη, την οποία διέλυσε με 29 νέους φόρους και μαζί την παραγωγική οικονομία. Γιατί το κάνει; γιατί θέλει να δημιουργήσει πλεονάσματα και να μοιράσει επιδόματα στην εκλογική του πελατεία και να υπόσχεται διορισμούς, να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία.
-το τρίτο είναι η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών που θα μας καταδιώκει για πολλά χρόνια. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση είχαμε προειδοποιήσει γιατί τέτοια βιασύνη, τι γραμμάτια ξεπλήρωνε ο κ. Τσίπρας; Είπε ναι εκεί που έξι πρώην πρωθυπουργοί είχαν πει όχι. Εκχώρησε την αποκλειστική χρήση της μακεδονικής ταυτότητας, προσβάλλοντας βάναυσα όλους τους συμπολίτες, το 70%, που βρέθηκαν απέναντι. Δεν είμαστε ούτε ακροδεξιοί, ούτε εθνικιστές είμαστε Έλληνες πατριώτες.
-το τέταρτο είναι το αφόρητο κλίμα τοξικότητας, δυσοσμίας, πόλωσης διχασμού που συνειδητά καλλιεργεί ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα: Ο κ. Τσίπρας μίλησε με λόγο βαθιά πολωτικό και διχαστικό, χωρίς να μπορεί να πει τίποτε για το μέλλον της πατρίδας, για το όραμά του, γιατί δεν υπάρχει όραμα υπάρχει μόνο αγάπη για την καρέκλα. Ότι λέει θα απαντιέται, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε μπροστά και θα μιλήσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας, δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα στον δρόμο της τοξικότητας, της πόλωσης και του ανούσιου διχασμού. Δεν θα ακολουθήσω στον ανούσιο διχασμό τον αφήνω στην κρίση των Ελλήνων.
Φύλαξη συνόρων
Εκτεταμένη αναφορά έκανε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό λέγοντας ότι οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου "θα θυμούνται τον πρωθυπουργό και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε ή καλύτερα δεν διαχειρίστηκε την προσφυγική κρίση, για τις δηλώσεις του για θάλασσα που δεν έχει σύνορα, για τις δηλώσεις της υπουργού του ότι οι μετανάστες μπαίνουν στην χώρα και μετά λιάζονται και εξαφανίζονται, για την παντελή αδιαφορία που έδειξε για τις τοπικές κοινωνίες που επλήγησαν από την μεταναστευτική κρίση. Για την λογική ότι η χώρα μας δεν χρειάζεται να φυλάει τα σύνορα της. Ένα μείγμα ιδεοληψίας ανικανότητας και απανθρωπιάς. Η δήθεν ευαίσθητη αριστερά είναι εκείνη που επέτρεψε στη Μόρια να βρεθεί στην κατάσταση που βρέθηκε. Η δήθεν αριστερά της αποτελεσματικότητας δεν μπόρεσε να φτιάξει έναν αγωγό. Και η δήθεν αριστερά της προόδου αρνείται να συμμετάσχει στην συζήτηση για το πως η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό...Η Ευρώπη πρέπει να φυλάει τα σύνορά της, δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αν η φύλαξη των συνόρων και με ευρωπαϊκή ενίσχυση -έχει ζητήσει 10.000 συνοριοφύλακες-, είναι ο πρώτος πυλώνας, ο δεύτερος πυλώνας την πολιτικής του είναι γρήγορες και αποτελεσματικές επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, κάτι που προϋποθέτει τον διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Θα το κάνει είπε, αλλάζοντας τη νομοθεσία περί ασύλου ώστε να διαχωρίζεται ποιος είναι πρόσφυγας και πρέπει να απολαμβάνει προστασίας και ποιος είναι οικονομικός μετανάστης. Το 2018 επέστρεψαν 300 άτομα στην Τουρκία, ανέφερε, γιατί η κυβέρνηση αρνείται να αλλάξει τη νομοθεσία περί ασύλου υποκύπτοντας στις πιέσεις από διάφορες αριστερές οργανώσεις και ύποπτες ΜΚΟ -διαχωρίζοντας ότι δεν είναι όλες ίδιες. Το τρίτο θα κάνουμε, σημείωσε, είναι η καλύτερη διαχείριση των πόρων από τη ΕΕ. Τέλος στο πάρτυ που έχει οδηγήσει σε παραιτήσεις στελεχών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το τέταρτο είναι ειδική μέριμνα για τα νησιά που έχουν περισσότερο χτυπηθεί από το μεταναστευτικό κύμα, Λέσβο, Χίο Σάμο, Ρόδο.
Δεσμεύσεις της επόμενης ημέρας
Αναφέρθηκε εν συντομία και στις βασικές του δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών για τις οποίες δήλωσε βέβαιος ότι θα κερδίσει:
Την επόμενη ημέρα φόροι και εισφορές θα μειωθούν, θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, θα τονώσουμε τα δημόσια Πανεπιστήμια". Ειδική αναφορά έκανε στα ζητήματα νόμου και τάξης: "ασφάλεια για όλους τους πολίτες, το άσυλο καταργείται και οι μπαχαλάκηδες φεύγουν από τα Πανεπιστήμια, η Αστυνομία αφήνεται να κάνει την δουλειά της και η Δικαιοσύνη απερίσπαστη να αποδώσει δικαιοσύνη". Σημείωσε ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμός του Ποινικού Κώδικα αλλά αυτό απέχει από το να λέμε δεν πειράζει μία μολότοφ είναι πλημεληματάκι ή να βγαίνει βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και να λέει ότι οι μολότοφ δεν σκότωσαν κανέναν ξεχνώντας τους νεκρούς της Μαρφίν. "Το αίσθημα της τάξης θα αποκατασταθεί γιατί η ασφάλεια μας αφορά όλους" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στήριξη Χριστιάνας Καλογήρου
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι επισκέφθηκε για πέμπτη φορά από τη εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, την Λέσβο "για να παράσχω την αμέριστη στήριξη σε μία επιτυχημένη Περιφερειάρχη την Χριστιάνα Καλογήρου και να σας ζητήσω να στηρίξουμε ενωμένοι την κεντρική πολιτική επιλογή του κόμματος... Έχουμε δώσει πολιτικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές. Όχι μόνο για να είναι και στις περιφερειακές εκλογές ο χάρτης γαλάζιος όπως και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές, αλλά και γιατί θα συνεργαστούμε την επόμενη ημέρα με τους εκλεγμένους ώστε να κάνουμε πράξη το αναπτυξιακό σχέδιο. Ζήτησε δε από τα στελέχη του κόμματος "Να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες επιφυλάξεις και παράπονα -που είναι αναμενόμενα στην πολιτική- και να δώσουμε συντεταγμένα τη μάχη".
Βιαστική και πρόχειρη η κατάτμηση του δήμου Λέσβου
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κατάτμηση του δήμου Λέσβου λέγοντας ότι έγινε με προχειρότητα και χωρίς προετοιμασία και σχεδιασμό και πρόσθεσε ότι "το να έρχεται η κυβέρνηση δύο μήνες πριν τις εκλογές και να σπάει δήμους με αυτό τον τρόπο είναι κάτι που δεν μπορούμε να δεχθούμε αφού δεν υπάρχει καμία λογική και κανένα κριτήριο παρά μόνο η εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων...Έτσι όπως γίνεται η κατάτμηση και στην Λέσβο και σε άλλα νησιά θα δημιουργήσει προβλήματα που θα κληθούμε να διαχειριστούμε εμείς...Ένα μόνο τους νοιάζει, πώς θα εξαγοράσουν ψήφους και θα ναρκοθετήσουν την πορεία της επόμενης κυβέρνησης. Είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε...".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πως πρέπει να είναι γραμμένη για να είναι έγκυρη

Ιδιόγραφη διαθήκη: Πως πρέπει να είναι γραμμένη για να είναι έγκυρη. Είναι άκυρη η ιδιόγραφη …