Σάλο έχει προκαλέσει η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για σχέσεις του πατέρα του πρωθυπουργού με την Χούντα κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, όπου από το βήμα της βουλής δήλωσε πως ο πατέρας του πρωθυπουργού «μεγαλούργησε» την μαύρη επταετία για την Ελλάδα. Οι δηλώσεις αυτές, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν άφησαν ασυγκίνητο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θεωρώντας ότι το χτύπημα του προέδρου της ΝΔ, ήταν κάτω από την ζώνη και ανήθικο, φανερά εκνευρισμένος τόσισε πως «είσαι πολύ μικρός να μιλάς εσύ για μένα και για τον πατέρα μου», ενώ λίγες ώρες αργότερα με ανάρτησή του στο facebook μίλησε για την ζωή και τα έργα του πατέρα του. Με την σειρά του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης έδειξε σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής μία φωτογραφία στην οποία υποτίθεται πως απεικονίζεται ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος, μαζί με πρωτοκλασσάτους χουντικούς. Ωστόσο η συγκεκριμένη φωτογραφία που αποφάσισε να δείξει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ με το κινητό του, έχει πιστοποιηθεί πως είναι ψεύτικη. Πώς όμως αυτό το ομολογουμένως fake new έφτασε μέχρι τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και συνεργατών του; Πώς γιγαντώθηκε η - ψευδής - φήμη ότι ο πατέρας του πρωθυπουργού έκανε δουλειές με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο; Η διαδρομή του fake news Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος κατά την διάρκεια συζήτησης στην Βουλή τον Φεβρουάριο του 2012, τόνισε προς τον Αλέξη Τσίπρα «Η δική μου οικογένεια δεν ευνοήθηκε από την 21η Απριλίου» ενώ τον κατηγόρησε ότι η οικογένειά του ευεργετήθηκε από το καθεστώς καθώς πήρε πολλά δημόσια έργα κατά την διάρκεια της Χούντας. Λίγους μήνες μετά, ένας ιστότοπος εν ονόματι «Μαύρος Κρίνος» κάποιου κ. Μεταξά τονίζει πως η οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα είναι εβραϊκή και έχει σχέση με την ...Μοσάντ. Το κρεσέντο fake δημοσιευμάτων τρίτωσε με δημοσίευμα σε μία ιστοσελίδα προσκείμενη φιλικά στην Χρυσή Αυγή, όπου κατηγορούσε την οικογένεια Τσίπρα για σχέσεις με την Χούντα. Πώς προσπάθησε να πείσει; Χρησιμοποιώντας μία φωτογραφία από τον ημιτελικό στο Κύπελλο Κυπελλούχων μεταξύ του Παναθηναικού και του Ερυθρού Αστέρα, όπου τάχα, δίπλα στον Στυλλιανό Παττακό καθόταν ο πατέρας του Τσίπρα. Προφανώς και η φωτογραφία δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα αλλά τα επόμενα χρόνια αναπαράγονταν από πολλά site και υπουργούς με αποτέλεσμα, η χτεσινή αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη να φέρει την «έκρηξη» του Πρωθυπουργού. Η αλήθεια για τον πατέρα του Τσίπρα Με ένα μακροσκελές κείμενο, που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντά στα όσα δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά στην οικογένεια του πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει «κατήφορο αθλιότητας» όσα ελέγχθησαν χθες στο Κοινοβούλιο και κάνει λόγο για συκοφαντίες από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πορεία του fake news για τον «χουντικό» πατέρα του Αλέξη Τσίπρα - Πώς γιγαντώθηκε ένα ψέμα;

photo: Eurokinissi

Σάλο έχει προκαλέσει η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για σχέσεις του πατέρα του πρωθυπουργού με την Χούντα κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, όπου από το βήμα της βουλής δήλωσε πως ο πατέρας του πρωθυπουργού «μεγαλούργησε» την μαύρη επταετία για την Ελλάδα.

Οι δηλώσεις αυτές, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν άφησαν ασυγκίνητο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θεωρώντας ότι το χτύπημα του προέδρου της ΝΔ, ήταν κάτω από την ζώνη και ανήθικο, φανερά εκνευρισμένος τόσισε πως «είσαι πολύ μικρός να μιλάς εσύ για μένα και για τον πατέρα μου», ενώ λίγες ώρες αργότερα με ανάρτησή του στο facebook μίλησε για την ζωή και τα έργα του πατέρα του.

Με την σειρά του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης έδειξε σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής μία φωτογραφία στην οποία υποτίθεται πως απεικονίζεται ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος, μαζί με πρωτοκλασσάτους χουντικούς.

Ωστόσο η συγκεκριμένη φωτογραφία που αποφάσισε να δείξει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ με το κινητό του, έχει πιστοποιηθεί πως είναι ψεύτικη.

Πώς όμως αυτό το ομολογουμένως fake new έφτασε μέχρι τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και συνεργατών του; Πώς γιγαντώθηκε η - ψευδής - φήμη ότι ο πατέρας του πρωθυπουργού έκανε δουλειές με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο;

Η διαδρομή του fake news

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος κατά την διάρκεια συζήτησης στην Βουλή τον Φεβρουάριο του 2012, τόνισε προς τον Αλέξη Τσίπρα «Η δική μου οικογένεια δεν ευνοήθηκε από την 21η Απριλίου» ενώ τον κατηγόρησε ότι η οικογένειά του ευεργετήθηκε από το καθεστώς καθώς πήρε πολλά δημόσια έργα κατά την διάρκεια της Χούντας.

Λίγους μήνες μετά, ένας ιστότοπος εν ονόματι «Μαύρος Κρίνος» κάποιου κ. Μεταξά τονίζει πως η οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα είναι εβραϊκή και έχει σχέση με την ...Μοσάντ. Το κρεσέντο fake δημοσιευμάτων τρίτωσε με δημοσίευμα σε μία ιστοσελίδα προσκείμενη φιλικά στην Χρυσή Αυγή, όπου κατηγορούσε την οικογένεια Τσίπρα για σχέσεις με την Χούντα. Πώς προσπάθησε να πείσει; Χρησιμοποιώντας μία φωτογραφία από τον ημιτελικό στο Κύπελλο Κυπελλούχων μεταξύ του Παναθηναικού και του Ερυθρού Αστέρα, όπου τάχα, δίπλα στον Στυλλιανό Παττακό καθόταν ο πατέρας του Τσίπρα. Προφανώς και η φωτογραφία δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα αλλά τα επόμενα χρόνια αναπαράγονταν από πολλά site και υπουργούς με αποτέλεσμα, η χτεσινή αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη να φέρει την «έκρηξη» του Πρωθυπουργού.

Η αλήθεια για τον πατέρα του Τσίπρα

Με ένα μακροσκελές κείμενο, που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντά στα όσα δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά στην οικογένεια του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει «κατήφορο αθλιότητας» όσα ελέγχθησαν χθες στο Κοινοβούλιο και κάνει λόγο για συκοφαντίες από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι 10 μετοχές - οδηγοί της ανόδου το 2024

Παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. καταγράφει άνοδο 8,08% από τις αρχές …