Ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες και επανεκδόσεις αριστουργημάτων

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr
Ισπανικό πολιτικό θρίλερ, κωμωδία δραματικών αποχρώσεων, γκανγκστερικό δράμα, ρομαντική κομεντί και επανεκδόσεις αριστουργημάτων συνθέτουν ένα ενδιαφέρον κινηματογραφικό παζλ, που υπόσχεται να δροσίσει τα βράδια των απανταχού σινεφίλ, μια εβδομάδα πριν τον ζεστό Δεκαπενταύγουστο.

Οι ταινίες της εβδομάδας «Ο Έκπτωτος»

Στο ισπανικό πολιτικό θρίλερ του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν, ο Μανουέλ, ένας διεφθαρμένος τοπικός γραμματέας ενός κόμματος σε μια παραθαλάσσια πόλη της Ισπανίας, βλέπει την τέλεια ζωή του να απειλείται, όταν τα μέσα αποκαλύπτουν ένα μεγάλο σκάνδαλο που εμπλέκει τόσο τον ίδιο όσο και τον φίλο του, Πάκο. Η πολιτική κρίση μιας ολόκληρης χώρας αποκαλύπτεται μπροστά στα έντρομα μάτια των πολιτών.

«Έρωτας αλά Ιταλικά»

Στη νέα ρομαντική κομεντί του Ντόναλντ Πέτρι, μια νεαρή σεφ επιστρέφει από το Λονδίνο στην πατρίδα της την Ιταλία και ξεκινά μια σχέση με τον παιδικό της φίλο Λίο -μάγειρα ειδικό στην pizza, με όνειρο να φτιάξει το δικό του εστιατόριο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι γονείς τους είναι θανάσιμοι εχθροί, καθώς έχουν ανταγωνιστικά εστιατόρια, το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο.

«Χελς Κίτσεν: Οι Βασίλισσες του Εγκλήματος»

Στο γκανγκστερικό δράμα της Άντρεα Μπερλόφ, με τις Ελίζαμπεθ Μος, Τίφανι Χάντις και Μελίσα ΜακΚάρθι, όταν τρεις μαφιόζοι μπαίνουν φυλακή, οι νοικοκυρές γυναίκες τους θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους συνεχίζοντας το «έργο» τους, δηλαδή να κινούν τα νήματα της μαφίας που εξουσιάζει τη διαβόητη και επικίνδυνη περιοχή του Χελς Κίτσεν στη Νέα Υόρκη των ‘70s. Πρωτοστατούν στις κομπίνες και αναγνωρίζονται ως άξια μέλη της τοπικής μαφίας.

«Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!»

Στην κωμωδία δραματικών αποχρώσεων του Ερβέ Μιμράν, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, με πρωταγωνιστή τον Φαμπρίς Λουκινί, ο Αλέν είναι ένας ισχυρός και σεβαστός επιχειρηματίας που βρίσκεται στην κορυφή της καριέρας του και δεν σπαταλά τον χρόνο του σε ανούσια ζητήματα, όπως η οικογένεια, οι φίλοι και η διασκέδαση. Όταν ένα σοβαρό εγκεφαλικό επηρεάζει την ομιλία του, όλα όσα λέει είναι από ακατανόητα έως… ξεκαρδιστικά. Προκειμένου να σώσει την καριέρα του, θα ζητήσει τη βοήθεια μιας νεαρής λογοθεραπεύτριας. Όμως, καθώς η διαδικασία της αποκατάστασης θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή, ο Αλέν θα συνειδητοποιήσει σταδιακά πως το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του τον προσπέρασε.

«Η Συμμορία των Σικελών»

Μια οικογένεια Σικελών βοηθά έναν εγκληματία να δραπετεύσει από τη φυλακή, με αντάλλαγμα να κάνουν μαζί μια θεαματική ληστεία διαμαντιών στην Αμερική. Αλέν Ντελόν, Ζαν Γκαμπέν και Λίνο Βεντούρα πρωταγωνιστούν στη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του Ανρί Βερνέιγ, μια περιπέτεια αλά γαλλικά, η οποία θα προβληθεί σε επανέκδοση με νέες κόπιες.

«La Strada»

Το αριστούργημα του Φεντερίκο Φελίνι -που κυκλοφορεί σε αποκατεστημένες κόπιες- είναι ένα νεορεαλιστικό δράμα παραγωγής 1954. Το σενάριο έγραψε ο ίδιος ο Φελίνι, σε συνεργασία με τους Τούλιο Πινέλι και Ένιο Φλαϊάνο. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Άντονι Κουίν, η Τζουλιέτα Μαζίνα -σύζυγος του σκηνοθέτη, και ο Ρίτσαρντ Μπέιζχαρτ.
Η ταινία έλαβε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1956 ενώ το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατέταξε στην πρώτη δεκάδα στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

«Πριν την Επανάσταση»

Στην πρώτη αμιγώς πολιτική ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, που γυρίστηκε όταν ο σκηνοθέτης ήταν μόλις 22 ετών, και κυκλοφορεί σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες, ένας 20χρονος κομμουνιστής φοιτητής από την Πάρμα, με αστική καταγωγή, ο Φαμπρίτσιο, αμφιταλαντεύεται μεταξύ της μαρξιστικής του ιδεολογίας και της επιβεβλημένης ενσωμάτωσης στο σύστημα, αλλά και μεταξύ καρδιάς και λογικής, καθώς διατηρεί ερωτική σχέση με τη νεαρή θεία του.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …