Νέα αποκλιμάκωση της ανεργίας πριν την κορύφωση της τουριστικής περιόδου

Shutterstock.com

Κατά 0,2 μονάδες μειώθηκε η ανεργία τον Μάιο, συνεχίζοντας την σταθερά πτωτική πορεία της τελευταίας διετίας.
Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 17,2% στο τέλος της άνοιξης, όταν κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την θερινή τουριστική περίοδο, έναντι του αναθεωρημένου 17,4% που ήταν τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα νεότερα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Η πτώση ανέρχεται σε 2,2 μονάδες σε ετήσια βάση, καθώς τον περσινό Μάιο η ανεργία είχε μετρηθεί στο 19,4%.
Οι προκλήσεις ωστόσο παραμένουν μεγάλες για την αγορά εργασίας.
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταδεικνύουν ότι το άθροισμα των ανέργων και των οικονομικά μη ενεργών σταθερά ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια άτομα, ξεπερνώντας κατά περίπου 80.000 τον αριθμό των απασχολούμενων, που διαμορφώθηκε στα 3,92 εκατομμύρια.
Η ανεργία εξακολουθεί να πλήττει τις γυναίκες σαφώς περισσότερο από τους άνδρες, σε ποσοστά 21,2% έναντι 14%.
Η νεανική ανεργία (15 έως 24 ετών) έχει περιοριστεί στο 33,8%, που παραμένει ιδιαίτερα ψηλό αλλά έχει μειωθεί αισθητά συγκριτικά με το 38,9% που είχε καταγραφεί πέρυσι και το 51,6% του 2014.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χαρίτσης: Να αναλάβουμε δράση για τον τερματισμό του πυρός στη Γάζα

Οι πέντε προτάσεις του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Γάζα Την …