ΣΚΑΪ: επιστροφή προκαταβολής φόρου λίστα κυβέρνησης

Στη χορήγηση φορολογικών κινήτρων στις ελληνικές επιχειρήσεις που θα προχωρούν σε επενδύσεις προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Στην κορυφή της λίστας της έχει την επιστροφή της προκαταβολής φόρου 20-30%, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Οι πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει εγγράφως την άδεια των θεσμών για το θέμα. Η τελική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί στο Eurogroup του Ιουνίου.

«Στην σωστή κατεύθυνση λαμβανομένης υπ' όψιν της χρόνιας αποεπένδυσης της χώρας και της αρνητικής αποταμίευσης», είπε ότι βρίσκεται η χώρα ο Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης.

Το κυβερνητικό σχέδιο συνδέεται με το αίτημα αλλαγής της χρήσης των κερδών των ομολόγων για επενδυτικούς σκοπούς. Η χώρα θα λάβει 4,2 δισ. ευρώ έως το 2022 και το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί περίπου τα μισά να κατευθυνθούν σε φορολογικά κίνητρα με δυνητικό όφελος ώθηση στην ανάπτυξη έως 1 μονάδα και διεύρυνση του δημοσιονομικού χώρου έως 2 δισ. 

Αντίστοιχα, ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε πως «πρόκειται για μια έμμεση μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων».
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΘΟ: Για πρώτη φορά με ελάχιστο τίμημα και ηλεκτρονικές δημοπρασίες οι παραχωρήσεις αιγιαλών

Για τις παραχωρήσεις που θα γίνουν ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2025 έχει τεθεί μία ακόμη …