Τι αλλάζει στον καθορισμό της τριετίας για ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων 5 - 20 εκατ. ευρώ

Της Ναντίν Χαρδαλιά
 
Στον επανακαθορισμό του τρόπου υπολογισμού της τριετίας που προσδιορίζεται ως ανώτατο όριο για τους περιορισμούς που τίθεται αναφορικά με τα ανώτατα «πλαφόν» παρεχόμενων ενισχύσεων για επενδυτικά σχέδια, προχωρά με τροπολογία ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Δείτε την τροπολογία αναλυτικά

Σύμφωνα με αυτό προσδιοριζόμενο πλέον σημείο αναφοράς είναι ο χρόνος υποβολής της αίτησης υπαγωγής έναντι του χρόνου έκδοσης της απόφασης υπαγωγής που ισχύει.
 
Η εν λόγω ρύθμιση αφορά στα ανώτατα όρια παρεχόμενων ενισχύσεων για κάθε επενδυτικό σχέδιο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για μεμονωμένη επιχείρηση και 10 εκατομμυρίων ευρώ για το σύνολο των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, κατά ποσοστό συμμετοχής τους ή συνδεδεμένων επιχειρήσεων 20 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο εφαρμογής των καθεστώτων του νόμου 4399/2016.
 
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας με τη ρύθμιση «βελτιώνεται ο υπολογισμός της χρονικής περιόδου των 3 ετών που προσδιορίζεται ως όριο για τους ανωτέρω περιορισμούς».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεραπετρίτης για Βόρεια Μακεδονία: Προϋπόθεση η πλήρης συμμόρφωση της χώρας για να κυρωθούν τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η …