Γιατί ΕΛΑΣ δεν κατάφερε να εκτελέσει βίαιη προσαγωγή Σαράφη

Εντάσεις έχει προκαλέσει η αδυναμία εύρεσης του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», ο οποίος είχε κληθεί σήμερα, Τρίτη, να καταθέσει στη ΓΑΔΑ.

Το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων για έναν προστατευόμενο μάρτυρα όπως ο «Μάξιμος Σαράφης» δεν προβλέπει τη μόνιμη συνοδεία του, ασφάλειά του ή προστασία του, από τη στιγμή που ο ίδιος δεν έχει δώσει τα πραγματικά του στοιχεία.

Συνήθως, καλεί ο ίδιος στο τμήμα προστασίας μαρτύρων, με αρμόδιο χειριστή αξιωματικό ο οποίος είναι ο μοναδικός που γνωρίζει τα πραγματικά του στοιχεία και τα φυσικά του χαρακτηριστικά, ώστε να μπορεί να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του. 

Η τελευταία επαφή του αξιωματικού με τον μάρτυρα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την οποία του δόθηκε η κλήση για την κατάθεσή του στη ΓΑΔΑ.

Σήμερα, Τρίτη, ο προστατευόμενος μάρτυρας αναζητήθηκε σε όλα τα σημεία που είχε δώσει στις αρχές για να έρχεται σε επαφή με τον αξιωματικό.

Σημειώνεται ότι η βίαιη προσαγωγή μπορεί να εκτελεστεί οποιαδήποτε στιγμή, ενώ βρίσκεται σε λειτουργία η επιτροπή, προκειμένου σε περίπτωση που τον προσαγάγουν να ενημερωθεί η επιτροπή για να τον εξετάσει με τον τρόπο που θέλει εκείνος ή η επιτροπή.
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κυμπουρόπουλος για τα Τέμπη: Σεβασμός στα θύματα, επιζώντες και οικογένειες - Να αποδοθεί δικαιοσύνη

«Μια τέτοια υπόθεση μας αφορά όλους και δεν πρέπει να έχει κομματικό πρόσημο, καθώς αυτό …