«Βουτιά» στα χρηματιστήρια λόγω κορωνοϊού

Βουτιά 3% σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι στον ορίζοντα υπάρχει μια παγκόσμια ύφεση καθώς ο κοροναϊός εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από το αποκορύφωμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε 3,85%, το χρηματιστήριο στο Παρίσι σημείωσε πτώση 3,36% και ο δείκτης blue-chip του Λονδίνου 3,2%. Τα χρηματιστήρια στη Μαδρίτη και το Μιλάνο κατέγραψαν απώλειες άνω του 3%.

Μεταξύ των κλαδικών δεικτών, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραφαν οι εταιρίες εξόρυξης, ταξιδίων και αναψυχής καθώς και τεχνολογίας, σημειώνοντας πτώση μεταξύ 3,8% και 4,1%.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Απαιτούνται απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα για τη διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ

H γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη υποστηρίζει ότι το υπουργείο Εσωτερικών …