Μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

© Dt89lex | Dreamstime.com

Μια 64χρονη από τη Ροδόπη είναι το τελευταίο θύμα του Covid-19 στη χώρα μας. Η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία έχουν φτάσει τους 191.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Εξ αυτών το 55% αφορά άνδρες, τα 730 (22,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.848 (55,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τα νέα κρούσματα τα 3 καταγράφηκαν στη Ροδόπη, 1 στην Αττική, 1 στη Μεσσηνία, 1 στην Αλεξανδρούπολη, ενώ υπάρχουν και 2 εισαγόμενα οδικώς, το ένα από Αλβανία και το άλλο από Βουλγαρία.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς, με διάμεση ηλικία τα 61 έτη. Μία (12,5%) είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για αντισώματα

Οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ για τον νέο κορονοϊό

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο μεταξύ, ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε δειγματοληπτικούς ελέγχους για την ανίχνευση αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2, με στόχο την αποτύπωση του ποσοστού ανοσίας του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο της πρώτης δράσης, η αιμοληψία πραγματοποιήθηκε από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) στο Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα στο προσωπικό της δομής.

Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ η ανίχνευση αντισωμάτων μέσω δειγματοληψιών θα συνεχιστεί με σκοπό την παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας και την προάσπιση της δημόσιας Υγείας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …