ΠΑΜΕ: Δεν παίζουμε την υγεία στα ζάρια, απαιτούμε συχνά και ασφαλή δρομολόγια

Σειρά κινητοποιήσεων σήμερα από εργατικά κέντρα, συνδικάτα και ομοσπονδίες με αίτημα τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την ενίσχυσή τους με στόχο της προστασίας της υγείας του λαού στο πλαίσιο της ημέρας δράσης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για τα MMM.

 Με σύνθημα «Δεν παίζουμε την υγεία μας στα ζάρια. Απαιτούμε συχνά και ασφαλή δρομολόγια για τον λαό. Επίταξη των ιδιωτικών λεωφορείων», μέλη το ΠΑΜΕ πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί εξόρμηση στην Αττική και σε άλλες περιοχές ενημερώνοντας τους πολίτες. «Τα χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και οι πάνω από 1.000 νεκροί, προβάλλουν επιτακτικά την ανάγκη να ληφθούν χωρίς καμιά καθυστέρηση ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας» σημειώνει το ΠΑΜΕ.

ΠΑΜΕ
ΠΑΜΕ

Για διαχρονική απαξίωση των αστικών συγκοινωνιών και ευθύνες από τη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση, έκανε λόγο από τη διαμαρτυρία στο σταθμό «Αττική» ο Β. Γκαραλιάκος, μέλος ΔΣ Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο» είπε και επεσήμανε ότι στις αρχές του μήνα οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας έκαναν αυτοψία στους σταθμούς μετρό και ΗΣΑΠ στην Ομόνοια για να δουν την κατάσταση. «Διαπιστώθηκε από τον δημόσιο φορέα ότι ενώ οι επιβάτες φορούσαν τις μάσκες, δηλαδή ήταν εντάξει ως προς την ατομική τους ευθύνη, από την άλλη η κρατική ευθύνη ήταν ανύπαρκτη» είπε για να προσθέσει ότι οι αποστάσεις, και σε ώρες μη συνωστισμού, δεν τηρούνταν.

«Τα οχήματα, τρόλεϊ, λεωφορεία, τρένα, είναι κινητές υγειονομικές βόμβες» τόνισε ο ίδιος και σχολίασε το εξής: «Ο ίδιος υπουργός είπε ότι χρειάζονται 3.000 προσλήψεις, αυτά που βγαίνουν και εξαγγέλλουν είναι μηδέν, τίποτα. Δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό».

Τα αιτήματα 

  • Πύκνωση δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής σε όλα τα μέσα μεταφοράς.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στα αστικές συγκοινωνίες και τους επιβάτες.
  • Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους η έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία.
  • Άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση για:
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά καινούργιων οχημάτων και βαγονιών.
  • Καμία επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες. Όχι στα ΣΔΙΤ. Επίταξη των ΚΤΕΛ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΘΟ: Για πρώτη φορά με ελάχιστο τίμημα και ηλεκτρονικές δημοπρασίες οι παραχωρήσεις αιγιαλών

Για τις παραχωρήσεις που θα γίνουν ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2025 έχει τεθεί μία ακόμη …