Δημοσκόπηση: Οι πολίτες δεν συμφωνούν με τα κυβερνητικά μέτρα για την πανδημία

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων κάνει λόγο και για καθυστερημένη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση. Αρνητική εικόνα για πολλούς υπουργούς.

Δεν είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Πέμπτης. 

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του Open, το 54% δηλώνει μη ικανοποιημένο, έναντι 40% που έχει αντίθετη άποψη. Υπογραμμίζεται ότι η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική τον περασμένο Μάιο, όταν το 84% των πολιτών δήλωνε ικανοποιημένο από τα κυβερνητικά μέτρα. 

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας δεν θεωρούν ως κυριότερο λόγο την ατομική ευθύνη για τη μεγάλη έξαρση της πανδημίας στην περιοχή τους. Συγκεκριμένα, το 46% κουνάει με τη σειρά του το δάχτυλο προς την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για καθυστερημένη λήψη μέτρων, το 31% πιστεύει ότι οι πολίτες δεν τήρησαν τα μέτρα, ενώ το 18% υπογραμμίζει την απουσία ελέγχων. 

Παράλληλα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη για αρκετούς από τους υπουργούς της κυβέρνησης, που εισπράττουν το τίμημα των όσων έχουν (ή δεν έχουν) πράξει κατά τη χρονική περίοδο που ασκούν τα καθήκοντά τους. 

Όσο για το εμβόλιο, η πλειονότητα θα περιμένει πριν το κάνει (42%), ένας στους τρεις (33%) θα το κάνει αμέσως, ενώ το 19% δηλώνει πως δεν θα εμβολιαστεί. Σημειώνεται ότι οι απαντήσεις διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία των ερωτηθέντων.

Επίσης, το 64% θεωρεί ότι η επιτροπή των επιστημόνων για τον κορονοϊό κάνει καλά τη δουλειά της, ενώ το 24% έχει αντίθετη άποψη.

Τέλος, η Ν.Δ. προηγείται σταθερά στην πρόθεση ψήφου (38%) και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ (22,6%), ΚΙΝ.ΑΛΛ. (6,9%), ΚΚΕ (5,6%) και Ελληνική Λύση (4,2%).

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.000 ατόμων, με στατιστικό σφάλμα +/-3,1% από τις 3 έως τις 9 Δεκεμβρίου.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Κατασκευάζει νέο φωτοβολταϊκό 80 MW στη Δυτική Μακεδονία

Με τη λειτουργία του, ο νέος φωτοβολταϊκός σταθμός αναμένεται να αποτρέψει εκπομπές CO2 της τάξης …