«Πέρασε» από τη Γερουσία το πακέτο των 1,9 τρισ. δολαρίων του Μπάιντεν

Έπειτα από ώρες συζητήσεων, εντατικών διαπραγματεύσεων και μιας μαραθώνιας ψηφοφορίας, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε τελικά σήμερα το σχέδιο ανακαμψης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την πρώτη οικονομία παγκοσμίως που επλήγη από την πανδημία, υιοθετώντας ένα από τα μεγαλύτερα νομοθετικά πακέτα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χάρη στις ψήφους των Δημοκρατικών γερουσιαστών μόνο, λαμβάνοντας 50 ψήφους υπέρ έναντι 49. Το κείμενο θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου οι Δημοκρατικοί, που αποτελούν την πλειοψηφία, θα πρέπει να το εγκρίνουν γρήγορα, ώστε ο Τζο Μπάιντεν να μπορέσει να το επικυρώσει έως τις 14 Μαρτίου, πριν από την προβλεπόμενη αναστολή της καταβολής των επιδομάτων ανεργίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς γιόρτασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Καθαρά Δευτέρα

Στην εξοχή πέρασε την Καθαρά Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα ανέβασε φωτογραφία …