Δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση επηρεάζει τις αποφάσεις της Επιτροπής

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, τόσο για τη διαχείριση της πανδημίας, όσο και για τα θέματα της εγκληματικότητας και της ασφάλειας των πολιτών. 

Τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική αποτυπώνει ακόμα μια δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας. 

Συγκεκριμένα, στην έρευνα της ALCO για λογαριασμό της τηλεόρασης του Open, οι ερωτηθέντες εκφράζουν τη διαφωνία τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα θέματα της πανδημίας και της ασφάλειας των πολιτών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι περίπου οι 2 στους 3 (ποσοστό 64%) πιστεύουν ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της Επιτροπής λοιμωξιολόγων επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης. Ουσιαστικά η πλειονότητα των πολιτών θέτει ζήτημα ανεξαρτησίας της Επιτροπής των επιστημόνων, υποδηλώνοντας πως η κυβέρνηση καθοδηγεί τις αποφάσεις τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε πριν διαρρεύσει μέρος των πρακτικών, στο οποίο καταγράφεται ξεκάθαρα η εργαλειοποίηση της Επιτροπής και οι πιέσεις στους επιστήμονες από κυβερνητικά στελέχη. 

Παράλληλα, το 51% δηλώνει μη ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ η πλειονότητα εκτιμά ότι θα πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού την περίοδο του Πάσχα.

Ομοίως, το 56% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση σε σχέση με την εγκληματικότητα και την ασφάλεια των πολιτών, ενώ η πλειονότητα (36% έναντι 23%) πιστεύει ότι η κατάσταση όσον αφορά την εγκληματικότητα είναι χειρότερη (και όχι καλύτερη) σε σύγκριση με πριν από τρία χρόνια. 

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η απόσταση Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ ροκανίζεται περαιτέρω, καθώς μέσα σε έναν μήνα (σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβηκε κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. 

 

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς γιόρτασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Καθαρά Δευτέρα

Στην εξοχή πέρασε την Καθαρά Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα ανέβασε φωτογραφία …