Τα 2 τρις ξεπέρασε η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft

Η Microsoft εισήλθε και επίσημα στην ελίτ των εταιρειών με αξία άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο τεχνολογικός «γίγαντας» είναι μόλις η δεύτερη αμερικανική εταιρεία που φτάνει αυτόν τον αριθμό στο παγκόσμιο χρηματιστήριο, πίσω από την Apple . Η πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco, η οποία εισήχθη το 2019, είχε επίσης προηγουμένως ξεπεράσει αυτό το νούμερο, αν και το όριο αγοράς της την Τρίτη ήταν 1,88 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η κεφαλαιοποίηση της Microsoft  ξεπέρασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια και η μετοχή τηςαυξήθηκε κατά 1,1% .

Η εταιρεία έφτασε το ορόσημο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από δύο χρόνια αφότου πέρασε για πρώτη φορά το όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.
Ο κορωνοϊός βοήθησε να φτάσει εκεί. Η πανδημία σήμαινε ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στις συσκευές τους, αυξάνοντας τη ζήτηση για υπολογιστές, ηλεκτρονικά παιχνίδια και πλατφόρμες cloud computing. Έτσι μαζί με άλλες επιτυχημένες εταιρείες τεχνολογίας - ανέβασε τα μερίδιά της

Η μετοχή της Microsoft αυξήθηκε κατά 64% από τον Μάρτιο του 2020, όταν άρχισαν τα lockdown στις Ηνωμένες Πολιτείες.Τον Απρίλιο, ανέφερε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 19%  για το πρώτο τρίμηνο του έτος.

Πηγή: CNN


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι 8 νέοι υποψήφιοι - Βιογραφικά

Η παρουσίαση των οκτώ που εντάχθηκαν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης …